Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Par 2012.gada skaistāko pastmarku atzīta Rīgas Operas namam veltīta pastmarka

Iedzīvotāju balsojumā par 2012.gada skaistāko pastmarku ar 646 balsīm uzvarējusi vienotās Eiropas sērijas Apmeklējiet... pastmarka, kurā attēloti Operas nama interjera elementi.

Latvijas Pasta organizētajā konkursā Gada skaistākā pastmarka jau otro gadu uzvarējis mākslinieces Artas Ozolas - Jaunarājas veidotais pastmarkas dizains. Ar dažām balsīm no Operas nama interjera elementi atpalika pastmarka, kas veltīta BMX velobraucējam Mārim Štrombergam, bet trešajā vietā ierindojās Kokvarde. Kopumā par pērn izdotajām pastmarkām tika atdotas 3706 balsis.

Cīņa starp pirmās un otrās vietas ieguvēju raisījās visai spraiga visu balsošanas laiku. Par sērijas XXX Olimpisko spēļu Londona 2012 medaļu ieguvēji pastmarku, kas veltīta Mārim Štrombergam, tika atdotas 622 balsis, bet par trešās vietas ieguvēju sērijas Rīgas zooloģiskajam dārzam 100 pastmarku Kokvarde - 264 balsis.

Eiropas valstu vienoto pastmarku sēriju Apmeklējiet... Latvijas Pasts izdeva 2012.gada martā, attēlojot vienu no zināmākajiem Rīgas un visas Latvijas kultūras objektiem - Operas namu. Sērijā Apmeklējiet... tika izdotas divas pastmarkas - pastmarka Operas nama interjera elementi ieguva pirmo vietu, savukārt Operas eksterjera elementi - ceturto. Katra pastmarka tika izdota 100 000 eksemplāru tirāžā.

Atsaucoties uz filatēlistu un citu Latvijas iedzīvotāju pausto interesi, Latvijas Pasts jau otro gadu pēc kārtas aicināja iedzīvotājus nobalsot par skaistāko iepriekšējā gadā izdoto pastmarku.

Par 2011.gada skaistāko pastmarku iedzīvotāji atzina mākslinieces Artas Ozolas - Jaunarājas veidoto pastmarku bloku, kas veltīts Apvienoto Nāciju organizācijas Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) Pasaules mantojuma sarakstā iekļautajam Strūves ģeodēziskajam lokam. Par šo pastmarku pērn nobalsoja 332 no 2685 balsotājiem.

Latvijas Pasts ik gadu izdod vidēji 20 jaunu pastmarku sēriju, kuru tematika saistīta ar Latvijai svarīgiem notikumiem vai personībām valsts vēsturē, kultūrā un apkārtējā vidē. 2012.gadā Latvijas Pastā tika emitētas 27 jaunas pastmarkas 17 pastmarku sērijās. Visu pastmarku kopējā tirāža sasniedz aptuveni 17 miljonu eksemplāru. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas