Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par aicinājumu "likvidēt ķīniešus" aizdomās turētais Niks Endziņš atbrīvots no apcietinājuma

Valsts drošības dienests (VDD) no apcietinājuma atbrīvojis Niku Endziņu, kurš gada sākumā publiski aicināja "likvidēt ķīniešus", bet agrāk ticis apsūdzēts par viltus ziņu izplatīšanu, noskaidroja aģentūra LETA.

Izvērtējot visus apstākļus un secinot, ka tas nevar traucēt izmeklēšanai, VDD minētajai personai piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu - grozīja uz tādu, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu, aģentūra LETA noskaidroja VDD.

Ņemot vērā, ka kriminālprocesā pašlaik norisinās izmeklēšana, VDD plašākus komentārus nesniedz.

Sākotnēji Endziņu aizturēja un viņa lietu izmeklēja Valsts policija, kas vēlāk kriminālprocesu nodeva izmeklēšanai VDD.

Valsts policijas iepriekš izplatītajā preses paziņojumā, neminot personas vārdu, norādīts, ka par nacionālā un etniskā naida izraisīšanu sociālajos medijos 31.janvārī aizturēja 1997.gadā dzimušu vīrieti.

Policijas paziņojumā bija norādīts, ka 31.janvārī policija veica monitoringu sociālajos medijos un konstatēja kādas personas publicēto video, kurā, iespējams, tika minēta nepatiesa un etniskā naida kurinoša informācija. Par minēto faktu tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 78.panta otrās daļas, proti, par darbībām, kas vērstas uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu un kas izdarītas automatizētā datu apstrādes sistēmā.

Minētajā video Endziņš apgalvoja, ka Latvijā ir nonācis pirmais ar jaunā koronavīrusu inficētais pacients. Tāpat viņš video sacīja, ka "vispār tos ķīniešus [cenzēts] vajadzētu likvidēt, to valsti vajag likvidēt, no tās valsts nekāds labums nav". 

Likumsargi noskaidroja publicētā video autora dzīvesvietas adresi, kurā ierodoties, sastapa un aizturēja vīrieti. Tāpat likumsargi veica kratīšanu viņa dzīvesvietā, izņemot vairākus lietiskos pierādījumus - datu nesējus -datorus, mobilos telefonus un cietos diskus.

Par nacionālā un etniskā naida izraisīšanu Krimināllikumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Endziņš jau iepriekš ir nonācis tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā, proti, Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā aiz slēgtām durvīm tiek skatīta krimināllieta, kurā viņš ir viens no trim apsūdzētajiem par viltus ziņu portāla uzturēšanu.

 

Top komentāri

Itamars Toledano
Plānprātība koši šī mērgļa vaibstos zīmējas, un manuprāt viņam vieta nevis cietumā, bet gan trako namā būtu. Pārāk daudz to trako mūsu valstī - Korēns Stulbe, Armands Pučke, NRA Pedere un Točka, nupat pie šizofrēnijas pārņemtā Ceriņa arī kāds trakais no ZZS Preses klubā ārdījās.
Haha
H
Ja jaunietis nav psihiski slims, tad jāsoda, un pamatīgi. Mani neinteresē, ka viņam varētu nebūt nauda. Lai maksā valstij kaut pa daļām no savas algas vai lai kā citādi to nokārto. Ne man par to galvu lauzīt, bet tā izniekot naudu tiesām un policijai ir par traku! it kā nebūtu kur naudu likt!
Irlielāmērāticams
I
ka šis jau nu noteikti "nevar traucēt izmeklēšanu"... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas