Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pār bortu pārmestie grib miljonus no valsts

Uzņēmumu dalībnieku strīdos zaudētāji ceļ investīciju strīda pretenzijas pret Latvijas valsti, jo citus sava īpašumu tiesību aizsardzības instrumentus nesaskata. Par to liecina pēdējos mēnešos aizvien pieaugošā tendence, kad Latvija ir saņēmusi pretenzijas no trijiem ārvalstu uzņēmējiem par interešu aizskaršanu, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Valsts kancelejas direktora palīgs starptautiskajos jautājumos Ivars Mēkons norāda, ka investīciju pretenzijas ir rādītājs investīciju videi valstī – tas ir viens no būtiskākajiem identifikatoriem, ka valstī investīciju vide nav droša un sakārtota._"_No tā izrietošie riski ir nepārprotami – zaudēta ārvalstu uzņēmēju uzticība, nepiesaistītas investīcijas, nav radītas darba vietas, zaudēta iespēja ekonomikas attīstībai," laikakstam Dienas Bizness pauž Mēkons. Darāmā daudz, uzsver Mēkons, un atklāj, ka jāstrādā trīs virzienos."Pirmais - Uzņēmumu reģistra (UR) pieeja no "pastkastītes" funkcijas uz jautājumu analīzi pēc būtības. Otrs - jāstiprina sadarbība starp UR un tiesībaizsardzības iestādēm, jo laika gaitā acīmredzami izveidojies zināms pieredzes kopums apstākļiem, kas veicina reiderismu, un par reiderisma shēmām. Trešais virziens - jārealizē ideja par specializētas komerctiesas izveidi. Ir svarīgi, ka operatīvi var atrisināt akcionāru savstarpējos strīdus," skaidro Mēkons.Visu rakstu lasiet laikrakstā Dienas Bizness otrdien, 12.novembrī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas