Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par braukšanu alkohola reibumā pagājušajā diennaktī pieķerti 13 transportlīdzekļu vadītāji

Uz Latvijas autoceļiem pagājušajā diennaktī pieķerti 13 transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā un viens par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā, pavēstīja Valsts policija.

Tostarp Rīgas reģionā seši transportlīdzekļu vadītāji pieķerti par braukšanu reibumā, kā arī viens transportlīdzekļa vadītājs  pieķerts par braukšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā. 

Zemgalē un Latgalē par braukšanu reibumā pieķerti pa trim transportlīdzekļu vadītājiem, bet Vidzemē - viens.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā ir sākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi un 10 kriminālprocesi, tāpat ir sākts viens kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā.

Trijos gadījumos pieķertajiem vadītājiem spēkrati tiks konfiscēti, bet no astoņiem vadītājiem tiks piedzīta transportlīdzekļu vērtība.

Tāpat pagājušajā diennaktī uz Latvijas autoceļiem pieķerti kopumā 248 atļautā braukšanas ātruma pārsniedzēji, tostarp  Rīgas reģionā - 68, Vidzemē - 60, Latgalē - 54, bet Zemgalē - 42 un Kurzemē - 24.

Pagājušā diennaktī viens transportlīdzekļa vadītājs Zemgalē sodīts arī par agresīvu braukšanu.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pagājušajā diennaktī pieņemti 532 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tostarp Latgalē fiksēti 150 administratīvie pārkāpumi, bet Rīgas reģionā - 140.

Jau vēstīts, ka pērn novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles. Tāpat kriminālatbildība paredzēta par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Turklāt tiek konfiscēts transportlīdzeklis, ja īpašnieks to vadījis stiprā reibumā vai atteicies no apreibinošo vielu klātbūtnes organismā pārbaudes. Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, no vainīgās personas piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas