Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par e-indeksa uzvarētājiem atzīta Ekonomikas ministrija un Lauku atbalsta dienests

Pirmā Latvijas digitālā forumā Datos balstīta nācija par Latvijas valsts iestāžu e-indeksa uzvarētājiem atzīti Lauku atbalsta dienests un Ekonomikas ministrija, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Vita Krieviņa.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards sacīja, ka e-indekss raksturo, kā valsts un pašvaldību iestādes izmanto mūsdienu tehnoloģiju iespējas, lai sniegtu arvien pieejamākus un kvalitatīvākus pakalpojumus kā iedzīvotājiem, tā arī uzņēmējiem. Turklāt e-indekss uzskatāmi parāda, cik efektīvi tehnoloģijas izmantotas, lai organizētu iestāžu iekšējo un starpiestāžu sadarbību.

"Ir daudz inovatīvu iestāžu un risinājumu iedzīvotājiem, un Latvijas e-indekss izgaismo līderus, no kuriem ikviena institūcija var iedvesmoties un mācīties, kā gudri ieviest un izmantot modernās tehnoloģijas. Pozitīvās pieredzes konkurence un risinājumi, kā arī ideju apmaiņa, veicina pakalpojumu attīstību un pilnveidošanu," uzsvēra Gerhards.

Vienlaikus atzinīgu novērtējumu saņēma arī Ceļu satiksmes drošības direkcija, kas pievērsusi lielu uzmanību tieši savas tīmekļvietnes ērtumam un pielāgošanai klientu vēlmēm, veicot lietojamības testus ar mērķauditorijas pārstāvjiem. Trešais augstākais rādītājs ir Centrālās statistikas pārvaldei, kas regulāri papildina Latvijas atvērto datu portālā pieejamos datus par Latvijas iedzīvotājiem.

Tāpat šogad atklāta jauna, lietotājam ērtāka un intuitīvāka tīmekļvietne, kurā pieejami ne vien dati, bet tie arī jau pārvērsti dažādās, viegli uztveramās infografikās. Atzinību par ieguldījumu valsts pārvaldes digitālajā attīstībā saņēma arī Centrālā finanšu un līgumu aģentūra.

Atzinību par ieguldījumu valsts pārvaldes digitālajā izaugsmē ministriju starpā saņēma arī pagājušā gada līdere VARAM, kas šogad ierindojās otrajā vietā. Labklājības ministrija saglabājusi trešo vietu ministriju kategorijā. Vēl labāko starpā ierindojās Tieslietu ministrija.

E-indeksa mērījumā labākie tika noskaidroti, neatkarīgiem ekspertiem analizējot vairākus faktorus - klientu apkalpošanu un atbalstu, atvērto datu pieejamību, pakalpojumu nodrošināšanu, saziņu ar sabiedrību un līdzdalību, kā arī iestādes iekšējos procesus un savstarpējo sadarbību. Mērījums veikts, izmantojot gan iestāžu pašvērtējuma anketas, gan arī automātisko rādītāju datus (piemēram, tīmekļvietnes atbilstība WCAG vadlīnijām) un ekspertu novērtējumu.

E-indeksa mērījums veikts jau ceturto reizi, un šogad tajā piedalījās 92 valsts iestādes un ministrijas.

Top komentāri

nekauņa
n
Bet, LAD pamatā tomēr strādā šoferu meitiņas un dēliņi .....!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas