Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Par eksāmenu rezultātiem saņemtas 64 apelācijas; lēmums mainīts astoņos gadījumos

Par vērtējumiem, ko skolēni saņēmuši centralizētajos eksāmenos, Valsts izglītības satura centrs (VISC) līdz šim saņēmis 64 apelācijas no 56 personām.

Vērtējums mainīts 8 gadījumos. VISC portālam Diena.lv skaidroja, ka vērtējuma maiņa nozīmē, ka tas kļuvis labāks, jo parasti uz leju vērtējums netiek mainīts, tas var palikt vien nemainīgs.

Šogad 11 centralizētajos eksāmenos piedalījās 22270 skolēni, kuru 59146 darbus novērtēja 747 vērtētāji. Pirmās apelācijas, ar lūgumu pārskatīt centralizētā eksāmena vērtējumu, saņemtas laika posmā no 31.jūnija līdz 9.jūlijam. Visvairāk apelāciju saņemtas par obligātajā centralizētajā eksāmenā latviešu valodā izteikto vērtējumu, jo tajā proporcionāli ir vislielākais kārtotāju skaits.

Ja skolēnu neapmierina centralizētajā eksāmenā iegūtais vērtējums, mēneša laikā pēc sertifikāta izsniegšanas viņam ir tiesības rakstīt iesniegumu, kas adresēts VISC, ar lūgumu pārskatīt eksāmenā saņemto vērtējumu. VISC izveidota īpaša apelācijas komisija mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas to izskata un pārskata vērtējumu eksāmenā, lai pieņemtu lēmumu atstāt esošo vērtējumu vai mainīt to.

Pērn apelāciju pirmajā nedēļā iesniegtas 79 apelācijas no 64 personām, taču pagājušajā gadā kopumā saņemtas 115 apelācijas no 94 personām.

Apelāciju iesniegšana VISC vēl turpināsies līdz 30.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas