Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Par KNAB priekšnieka vietnieci kļūs Ilze Jurča

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks par savu vietnieci korupcijas novēršanas jautājumos izvēlējies KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāju Ilzi Jurču.

Streļčenoks lēmumu par Jurčas iecelšanu priekšnieka vietnieka amatā pieņēmis vienpersoniski, ieklausoties arī struktūrvienību vadītāju, savas vietnieces Jutas Strīķes un iepriekšējā vietnieka Vilka viedoklī. Kopumā, ieskaitot Jurču, uz šo amatu bija četri kandidāti, un struktūrvienību vadītāju viedokļi gan par kandidātu personībām, gan viņu izvēles kārtību bijuši atšķirīgi.

Izvērtējot visus izvirzītos kandidātus un balstoties uz savu pārliecību, Streļčenoks šodien nolēmis par savu vietnieci iecelt Jurču, par ko no rīta arī informēts KNAB kolektīvs.

Streļčenoks atzīmēja, ka Jurča ilgstoši strādā birojā, orientējas gan korupcijas apkarošanas jomā, gan partiju finanšu kontrolē, kā arī viņai ir pieredze starptautiskajā jomā, arī līdz šim viņa bieži ir aizstājusi Vilku, kad viņš bijis prombūtnē. KNAB priekšniekam neesot nekādu šaubu par Jurčas ētikas un morāles normu principiem, un viņam neesot arī nekādas šaubas nedz par Jurču, nedz arī par Strīķi, ka viņas varēs aizstāt Streļčenoku, kad tas būs nepieciešams.

Jurča bija viena no kandidātēm uz KNAB vadītāja amatu pērnruden, kad Normundu Vilnīti šajā amatā nomainīja Streļčenoks.

Streļčenoks jau iepriekš sacīja, ka savu vietnieku meklēs biroja iekšienē, jo birojā ir pietiekami izglītoti, pieredzējuši darbinieki ar vadītāja spējām, lai atrastu vispiemērotāko.

Skaidrojot savu lēmumu par kandidāta izvēles kārtību, Streļčenoks neesot gribējis maldināt nedz kolektīvu, nedz sabiedrību, jo konkursa rezultātā Jurča tāpat būtu vispiemērotākā kandidāte. "Esmu atklāti un pamatoti pieņēmis lēmumu šo personu iecelt attiecīgajā amatā," uzskata Streļčenoks. Vienlaikus viņš arī atklāja, ka Jurčas kandidatūrai nav bijis pilnīgs KNAB struktūrvienību vadītāju atbalsts.

Uz Jurčas līdzšinējo amatu tiks rīkots iekšējs konkurss.

Pati Jurča šodien preses konferencē atzina, kad pēc viņas uzrunāšanas pretendēt uz minēto amatu esot nedaudz svārstījusies, taču tad piekritusi. Viņa uzskata, ka gadiem uzkrātā pieredze un zināšanas nesīs KNAB pietiekami labu devumu. Birojā Jurča strādā jau desmito gadu. Viņa piekritusi ieņemt šo amatu, jo arī līdz šim ļoti cieši sadarbojusies ar Vilku un atbalstījusi viņa ieceres un idejas. Abiem bijuši līdzīgi viedokļi par darba prioritātēm, kuras tagad turpinās īstenot.

"Man ir stingra pārliecība par veicamajiem uzdevumiem, es varu pārstāvēt savu viedokli arī asās diskusijās, arī no vadības prasmju viedokļa man ir pieredze," par sevi pārliecināta ir Jurča. Viņas darba prioritātes būs likumdošanas savlaicīga caurskatīšana, izglītošana un politisko partiju finansēšanas joma. Jurča uzskata, ka viņai labi padodas likumdošanas jautājumu risināšana un birojam esot vairāk jāaktivizē darbs šajā jomā.

"Novērtēju man doto uzticības kredītu un Streļčenoka spēju patstāvīgi pieņemt lēmumu," sacīja Jurča.
Minētais amats kļuva vakants šā gada 8.jūnijā, kad to pameta ilggadējais KNAB darbinieks Alvis Vilks. Vilks ar šā gada 8.jūniju pēc paša vēlēšanās pārtrauca savas darba gaitas KNAB. Vilks ir kļuvis par VAS "Latvijas Gaisa satiksme" Juridiskās daļas vadītāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas