Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Par labu AKKA/LAA no Radio SWH piedzen vairāk nekā 160 000 latu

Rīgas apgabaltiesa apmierinājusi Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/Latvijas Autoru apvienības (AKKA/LAA) prasību pret "Radio SWH" par autortiesību aizsardzību un zaudējumu piedziņu par autortiesību pārkāpumiem, par labu AKKA/LAA piedzenot kopumā 163 901 latu.

Apgabaltiesa no raidorganizācijas piedzina 159 785 latu lielu kompensāciju, kā arī 1469 latu lielu valsts nodevu un tiesāšanās izdevumus 2647 latu apmērā. Savukārt "Radio SWH" pretprasību apgabaltiesa apmierināja daļēji, atzīstot par noslēgtu licences līgumu uz laiku līdz 2016.gada 4.decembrim, nosakot, ka raidorganizācijai būs jāmaksā 3,45% no ieņēmumiem, kas noteikti licences līgumā.

Tāpat par labu atbildētājai no AKKA/LAA tika piedzīta valsts nodeva 50 latu apmērā.

Pilns spriedums būs pieejams no 2.jūlija, kad to 20 dienu laikā varēs pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Šajā lietā iepriekš apgabaltiesa lēma par tiesvedības apturēšanu. AKKA/LAA prasību iesniedza par "Radio SWH" autoratlīdzības nemaksāšanu noteiktā apmērā laika posmā no 2007.gada līdz 2009.gada beigām. Sākotnēji lieta bija jāskata Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, tomēr tā pēc piekritības tika nosūtīta uz apgabaltiesu.

Paralēli Vidzemes priekšpilsētas tiesā noris tiesvedība par autoratlīdzības kompensāciju laika posmā no 2011.gada sākuma līdz šī gada 1.jūlijam.

Apgabaltiesa pērn 19.oktobrī noraidīja AKKA/LAA blakus sūdzību par Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu, ar kuru netika piemērots pagaidu noregulējums lietā - autoru darbu atskaņošanas aizliegums bez licences līguma. Apgabaltiesas lēmums nebija pārsūdzams, un tas stājās spēkā lēmuma pieņemšanas brīdī.

AKKA/LAA iesniedza blakus sūdzību par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu, ar kuru tā nepiemēroja pagaidu noregulējumu - autoru darbu atskaņošanas aizliegumu bez licences līguma - "Radio SWH". Tiesa uzskatīja, ka tādā veidā radio tiks nodarīts būtisks finansiālais kaitējums, jo bez darbu atskaņošanas raidstacijas darbība tiks faktiski apturēta un aizsardzības līdzeklis nav samērīgs.

Tāpat tiesa uzskatīja, ka apvienība nav savlaicīgi vērsusies tiesā ar pieteikumu par pagaidu līdzekļa piemērošanu, kā arī nespēja objektīvi paskaidrot, kāpēc tas ir nepieciešams tagad, jo pats pārkāpums ilgst jau piecus gadus.
Kā ziņots, AKKA/LAA tiesvedība ar "Radio SWH" ilgst jau kopš 2003.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas