Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Par Latvijas Zinātnes padomes priekšsēdētāju atkārtoti ievēl Siliņu

Šodien Latvijas Zinātnes padomes (LZP) jaunā sastāva pirmajā sēdē par padomes priekšsēdētāju atkārtoti tika ievēlēts Andrejs Siliņš, informē LZP vecākā referente Gaļina Kaļiņina. Aizklātā balsojumā par viņu nobalsojuši 14 padomes locekļi, pret - 3, bet četri balsojumā atturējušies. Šis būs viņa otrais termiņš šajā amatā.

Sākotnēji bijuši izvirzīti pieci kandidāti uz priekšsēdētāja amatu, taču četri paši noņēma savu kandidatūru, tādējādi balsojums notika tikai par Siliņa kandidatūru.

Par priekšsēdētāja vietnieku atklātā balsojumā tika ievēlēts LZA korespondētājloceklis Jānis Kloviņš.

Pilnvaru termiņš ir trīs gadi. Saskaņā ar Latvijas Zinātnes padomes nolikumu padomes pirmo sēdi pēc tās sastāva apstiprināšanas Ministru kabinetā sasauc izglītības un zinātnes ministrs. Pirmajā sēdē padome ievēl priekšsēdētāju un viņa vietnieku. Padomes priekšsēdētāju amatā apstiprina izglītības un zinātnes ministrs.

Atbilstoši 30.jūlijā valdības rīkojumam padomes sastāvā ir LZA īstenais loceklis Bruno Andersons, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs, Latvijas Zinātnieku savienības valdes priekšsēdētāja Ināra Bondare, Ekonomikas ministrijas Stratēģiskās plānošanas un resursu vadības departamenta direktore Velta Feodorova, LZP Inženierzinātņu un datorzinātnes ekspertu komisijas loceklis Jānis Grundspeņķis, LZA īstenā locekle Ilga Jansone, Ministru prezidenta deleģēts pārstāvis, Rīgas Tehniskās universitātes zinātņu prorektors Tālis Juhna.

Tāpat padomes jaunajā sastāvā ir Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktora vietnieks stratēģiskās attīstības jomā Rūdolfs Kalvāns, Valsts Zinātnisko institūtu asociācijas valdes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš, Latvijas Darba devēju konfederācijas deleģēta pārstāve, sabiedrības ar ierobežotu atbildību "EPC" valdes locekle Raita Karnīte, LZP Lauksaimniecības, vides, zemes un meža zinātņu ekspertu komisijas loceklis Aldis Kārkliņš, LZA korespondētājloceklis Jānis Kristapsons, Latvijas Rektoru padomes deleģēts pārstāvis, Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš, Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Aivars Lapiņš.

Padomē ir arī LZP Dabaszinātņu un matemātikas ekspertu komisijas loceklis Andris Ozols, LZP Bioloģijas un medicīnas zinātnes ekspertu komisijas loceklis Valdis Pīrāgs, LZP Humanitāro un sociālo zinātņu ekspertu komisijas locekle Baiba Rivža, Latvijas Jauno zinātnieku apvienības deleģēts pārstāvis, Latvijas Lauksaimniecības universitātes vadošais pētnieks Egils Stalidzāns, Veselības ministrijas deleģēts pārstāvis, Nacionālā veselības dienesta direktors Māris Taube un Kultūras ministrijas Stratēģijas un reģionālās kultūrpolitikas nodaļas vecākā referente Ingrīda Vilkārse.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas