Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Par līdzekļu izšķērdēšanu no amata atbrīvo Rēzeknes Sociālās aprūpes pārvaldes vadītāju

Rēzeknes pilsētas domes deputāti ceturtdien ārkārtas sēdē no amata atbrīvoja Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes vadītāju Jeļenu Laškovu, pamatojoties uz pārkāpumiem dokumentu apritē un finanšu līdzekļu izšķērdēšanu.

Izvērtējot J.Laškovas darbību pēdējo 12 mēnešu laikā, revīzijas komisija konstatējusi, ka sociālās aprūpes pārvalde  nepamatoti bieži izmantojusi kādas privātas firmas SIA Kapitāls R juridiskos pakalpojumus un nevis domes juristu palīdzību, tā neracionāli izmantojot pilsētas budžeta līdzekļus. J.Laškova apzināti pārkāpusi MK noteikumus par kārtību, kādā veicami iepirkumi un patvaļīgi noslēgusi uzņēmuma līgumu par supervīzijas pakalpojumiem ar noteiktu personu par 1239,68 latiem.

J.Laškova Rēzeknes pilsētas domes sociālās palīdzības nodaļu vada kopš 2001.gada, no 2005.gada Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes priekšniece. Divas reizes, 2001.gadā un 2005.gadā, ievēlēta par pilsētas domes deputāti, vispirms no  Latvijas Demokrātiskās partijas un savienības Latvijas ceļš, pēc tam no Latvijas Pirmās partijas (LPP) saraksta.

J. Laškova nav vienīgā LPP/LC biedrene Rēzeknē, kas šomēnes zaudējusi ietekmīgu amatu, par pārkāpumiem ES finansētajā slimnīcas renovācijā no Rēzeknes slimnīcas valdes priekšsēdētāja amata atcelts Jānis Jukna (LPP/LC), bet  slimnīcas vadība uzticēta rehabilitācijas centra Rāzna vadītājai Diānai Gavarei-Karpovai, kas ir Rēzeknes domes izpilddirektora Raimonda Oļehno (SC) dzīvesbiedre.

Līdz jauna Sociālās aprūpes pārvaldes vadītāja iecelšanai amatā pārvaldes vadītāja amata pienākumus uzdots veikt J.Laškovas vietniecei Valentīnai Barišņikovai.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas