Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Par pensionāra piekaušanu līdz nāvei - vairāk nekā trīs gadi cietumā

Par pensionāra piekaušanu līdz nāvei pirmdien notiesājošu spriedumu saņēma divi bijušie Jelgavas pašvaldības policijas darbinieki, raksta Zemgales Ziņas.

Bijušajam Jelgavas Pašvaldības policijas darbiniekam Endijam Maļinovskim par to piespriesti trīs gadi un trīs mēneši cietumsoda ieslodzījumā, bet bijušajam ekipāžas vecākajam Vladimiram Laščenkovam - trīs gadi nosacīta cietumsoda.

Tiesas zālē tiesnese nolasīja saīsinātu spriedumu, bet pilna sprieduma datumu tiesa nozīmējusi uz 23.jūliju, pēc kā desmit dienu laikā to būs iespējams pārsūdzēt. Abiem notiesātajiem soda izciešanas termiņā tiesa ieskaitījusi laiku, kas pavadīts izolatorā izmeklēšanas laikā.

Līdz brīdim, kad spriedums stājas spēkā, tiesa noteica iepriekš piemēroto drošības līdzekli, kas nozīmē, ka E.Maļinovski neapcietināja tiesas zālē. Šajā lietā tiesa ilgusi aptuveni divarpus gadus - kopš 2008.gada janvāra.

Pilns E.Maļinovskim piespriestais sods ir trīs gadi un trīs mēneši cietumsoda ar policijas uzraudzību uz vienu gadu. Kā arī - materiālā kompensācija cietušajai (bojāgājušā radiniecei) 5750 latu apmērā. Savukārt V.Laščenkovam - brīvības atņemšana uz trim gadiem, sodu izciešot nosacīti, un ar pārbaudes laiku uz trim gadiem. Tāpat trīs gadus bijušais policists nedrīkst ieņemt amatu valsts pārvaldes iestādēs.

Saskaņā ar apsūdzībām 2007.gada 20.jūlijā E.Maļinovskis kopā ar ekipāžas vecāko V.Laščenkovu un praktikantu devās uz izsaukumu Uzvaras ielā, kur divi vīrieši uz soliņa lietoja alkoholu. Tur sastaptos viņi aizveda uz Jelgavas lidlauku, kur vienu no viņiem - 1937.gadā dzimušu sirmgalvi - E.Maļinovskis smagi piekāva un pameta. Cietušais mājās atgriezās tikai nākamajā rītā, bet vēlāk tika nogādāts reanimācijā, kur mira. Otrajā epizodē figurē trīs cietušie, kuri 2007.gada 28.jūlijā, būdami alkohola reibumā, aizturēti pie nakts patversmes, no kurienes nogādāti 6.līnijā, kur viņiem nodarīti miesas bojājumi.

Visu rakstu lasiet šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas