Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Par Rafaļska atlaišanu skolas direktore konsultēsies ar juristiem

Pirms tiks pieņemts gala lēmumu par Rīgas 40. vidusskolas krievu valodas un literatūras skolotāja, bijušā Rīgas domes deputāta Vladislava Rafaļska (PCTVL) atlaišanu, skolas direktores pienākumu izpildītāja Jeļena Vediščeva konsultēsies ar juristiem.

«Atzinums ir viena lieta, un tiesiskais pamats atlaišanai - pavisam cita,» par Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) rekomendāciju skolotāju atlaist saka J. Vediščeva. Konsultācija ar juristiem varot vilkties aptuveni mēnesi.

«Godīgi sakot, šis izskatās tā, ka visi grib panākt, lai skola ātri, ātri izdarītu kaut ko pretlikumīgu un lai pēc tam Rafaļska kungam būtu iespēja ļoti jauki stāties atpakaļ amatā un mums - samaksāt kādus tiesas prāvas izdevumu. Bet tas ir mans personīgais viedoklis,» Dienai pauž J. Vediščeva. Vaicāta, vai viņa personīgi vēlētos V. Rafaļski paturēt darbā, direktores pienākumu izpildītāja atbild, ka viņš ir labs skolotājs, taču slikts politiķis.

Plašākus komentārus J. Vediščeva nesniedza. Tāpat viņa kategoriski iebilda pret iespēju Dienai tikties ar 40. vidusskolas skolēniem, kuri vāc parakstus pret iespējamo skolotāja atbrīvošanu no amata. Parakstu vākšana esot bijusi skolēnu iniciatīva. «Tas bija pārsteigums,» saka pedagoģe.

Savukārt nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (VL-TB/LNNK) aktīvisti ieplānojuši piketu ceturtdienas rītā iepretim Rīgas domei, lai pieprasītu V. Rafaļska atlaišanu.

Jau vēstīts, ka IKVD 40. vidusskolas direktorei rekomendē atbrīvot no amata skolotāju V. Rafaļski, kurš radio Baltkom ēterā publiski atzinis, ka ir nelojāls valstij.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas