Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Par šaudīšanos pa briežiem no džipa piespriež nosacītus cietumsodus un 11 000 eiro sodu

Kurzemes rajona tiesa Kuldīgā 29.jūlijā bijušos medniekus Mārtiņu Karlsonu un Kasparu Ķudu ir atzinusi par vainīgiem apsūdzībās par pārkāpumiem, 2023.gada decembrī no džipa šaujot pa staltbriežiem, piespriežot viņiem pusotru gadu nosacītu cietumsodu ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem un liekot kompensēt valstij zaudējumus par diviem nošautajiem staltbriežiem 11 160 eiro apmērā, raksta "Latvijas Avīze".

Minētais gadījums izraisīja plašu sabiedrības sašutumu pēc tam, kad nofilmētās izdarības tika publicētas sociālajos tīklos. Apsūdzētie jau bija panākuši vienošanos ar prokuroru par sodu, taču tiesnese Anita Simsone vēlējās lietas izskatīšanu sēdē. Beigās gan tiesa piesprieda tādu pat sodu, par kādu bija panākta vienošanās.

Kā bija teikts apsūdzībā, 2023.gada 9. decembrī Saldus novada Jaunlutriņu pagastā likumīgu mednieku kluba "Jaunmuižas mežrags" dzinēju medību laikā Karlsons un Ķuda personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās veica nelikumīgas medības, izmantojot aizliegtus un bīstamus paņēmienus un radot būtiskus kaitējumus. Abi redzot, ka staltbriežu bars virzās uz autoceļa Ventspils–Saldus pusi, "patvaļīgi, neinformējot medību vadītāju, pameta mastu un uzsāka staltbriežu vajāšanu ar džipu". Pie stūres sēdies Ķuda, bet Karlsons ar bisi apsēdies aiz muguras vadītājam.

Pamanot pa lauku skrienošo staltbriežu baru, Ķuda pēc Karlsona norādes pielāgojis džipa braukšanas ātrumu zvēru baram un iebraucis pretējā braukšanas joslā. Ignorējot, ka uz autoceļa ir aktīva transporta līdzekļu kustība un ka aiz zvēru bara uz cita ceļa atrodas braucošs automobilis, Karlsons pa atvērtu logu izdarījis ne mazāk kā divus mērķtiecīgus šāvienus pa zvēriem. Turklāt vēlāk automobilis sadūries ar staltbriežu baru. Rezultātā tika nelikumīgi nomedīta staltbriežu govs un teļš.

Tiesā abi vīrieši vainu atzina un nožēloja, solīja vairs neko tamlīdzīgu nedarīt. Abi vīrieši izslēgti no medību kluba, katrs arī administratīvi sodīti ar 250 eiro par medību noteikumu pārkāpumiem un sodus samaksājuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Prognozē siltu rudeni un ziemu

Latvijā šoruden un ziemā vidējā gaisa temperatūra gaidāma augstāka par normu, liecina jaunākie Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas