Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Par spiegošanu Krievijas labā piespriež cietumsodus

Rīgas pilsētas tiesa diviem vīriešiem piespriedusi cietumsodus par spiegošanu Krievijas labā, vēsta Latvijas Avīze.

Medijs vēsta, ka prokurors 20 gadus vecajam Martinam Griķim bija prasījis cietumsodu uz vienu gadu un septiņiem mēnešiem, bet tiesnesis piesprieda piecus gadus cietumā.

Savukārt 23 gadus vecajam Sergejam Hodonovičam prokurors prasījis viena gada un sešu mēnešu cietumsodu, bet tiesnesis piesprieda četrus gadus. 

"Latvijas Avīze" vēsta, ka Valsts drošības dienestam (VDD) tapis zināms, ka pērnā gada 30.aprīlī Griķis sociālajā saziņas tīklā "Telegram" sazinājies ar Krievijas armijas ģenerālštāba galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvi, kādu Aleksandru, ar kuru vienojies, ka vāks militāru informāciju par Latviju un citām NATO valstīm, kā arī iesaistīs informācijas vākšanā citas personas.

Griķis sarunājis Hodonoviču, kuram Aleksandrs piesolījis 400 eiro par to, ka tiks savākta informācija par gaisa spēku bāzi Lielvārdes un Rembates pagastos: par militāro tehniku, tās un karavīru pārvietošanos, atpūtas vietām.

Hodonovičs spiegošanai izmantojis nomas auto un divas dienas vācis informāciju par armijas bāzi. Informāciju pēc tam nodevis Krievijas armijas galvenās izlūkošanas pārvaldes rīcībā.

Par Krimināllikuma 85. panta pirmajā daļā minēto noziegumu - par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij vai ārvalsts organizācijai tieši vai ar citas personas starpniecību vai par citu ziņu nelikumīgu vākšanu vai nodošanu ārvalsts izlūkdienestam tā uzdevumā tieši vai ar citas personas starpniecību - paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, atgādina medijs.

Spriedums ir pārsūdzams.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas