Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Parādnieks pretendēs uz SIF padomes vadītāja amatu

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) pārstāvis Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) padomē Imants Parādnieks (NA) aģentūrai LETA pastāstīja, ka pretendēs uz padomes vadītāja amatu un fonda darbu iecerējis padarīt efektīvāku un caurspīdīgāku.

Viņš norādīja, ka pie SIF darba uzlabošanas plāno strādāt, esot fonda padomē un neatkarīgi no jautājuma par padomes vadītāja amatu. Reizē viņš ir gatavs to ieņemt, ja padomes pārstāvji par to vienosies.

Parādnieks vērsa uzmanību, ka padome piedāvās darbības stratēģiju, savukārt uzdevumu izpilde saskaņā ar likumu būs jāveic SIF sekretariātam. SIF sekretariāta direktora amatam līdz 2.septembrim ir jāizsludina konkurss, ko politiķis piedāvā uzticēt Valsts kancelejai.

Parādnieks uzskata, ka SIF ar jau pieejamo līdzekļu apjomu var izdarīt daudz vairāk, darbu veicot caurspīdīgāk un samazinot administratīvos izdevumus.

Viņš minēja, ka SIF jau pašlaik ir iesaistīta goda ģimenes programmā, un Parādnieks norādīja, ka lietderīgāk būtu visas līdzīgas ģimenes atbalsta programmas uzticēt vienai institūcijai, kas būtu SIF. Tas nozīmētu SIF uzticēt programmu par ģimenei draudzīgām pašvaldībām un vēl topošo programmu par ģimenei draudzīgām darba vietām, pastāstīja politiķis.

Saskaņā ar likumu SIF padome pašlaik sastāv no premjera pārstāvja, pieciem konkrētu jomu ministriem un pieciem nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Lēmumi tiek pieņemti ar vismaz septiņām balsīm no vienpadsmit.

Kā ziņots, SIF likuma grozījumos, kas stājās spēkā šā gada 23.jūlijā, noteikts, ka padomes sastāvā vairs nav plānošanas reģionu pārstāvju, un tas nozīmē, ka padome palikusi arī bez priekšsēdētāja, jo iepriekš šo amatu ieņēma Zemgales plānošanas reģiona attīstības padomes pārstāvis, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS).

Tāpat grozījumi noteica, ka padomē premjera vietā strādās viņa pārstāvis, nevis pats Ministru prezidents. Kariņš šim amatam izvirzījis savu padomnieku demogrāfijas jautājumos Parādnieku.

Top komentāri

sieviete
s
Ar nacionāliem saukļiem politikā var pastāvēt ilgstoši, pat neko paliekošu nepaveicot. Laikam tādēļ nacionāļu vidū neesmu pamanījusi nevienu pēc stājas, spriešanas, izskata īsteni vīrišķīgu vīrieti.
annite
a
Izvirtis rusofobs un homofobs ar milzigu paradu slogu nevar integret sabiedribu - nost ar Paradnieku un nav ko dzest taisnibu
.
.
Labam nomenklatūras cilvēkam silts beņķis vienmēr atradīsies, un derēs visas nozares, sākot ar māksīgo apsēklošanu un beidzot ar finansēm, krāsniņu tirdzniecību vai feņ- šuju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas