Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Pārresoru koordinācijas centra vadītāja amatā ieceļ Pēteri Vilku

Otrdien, 4.jūnijā, Ministru kabineta sēdē tika apstiprināts jaunais Pārresoru koordinācijas centra (PKC) vadītājs Pēteris Vilks, kurš PKC vadītāja amatā stāsies no 5.jūnija.

P.Vilks līdz šim pildīja PKC Attīstības plānošanas nodaļas vadītāja pienākumus. Viņam ir ilgstoša pieredze darbā valsts pārvaldē – vadījis Konkurences padomi, bijis valsts sekretāra vietnieks Ekonomikas ministrijā, kā arī strādājis ar attīstības plānošanas jautājumiem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Viņam ir zināšanas un pieredze organizāciju un sistēmu vadīšanā, stratēģiskajā un operatīvajā plānošanā, Eiropas Savienības, OECD un citu starptautisko projektu plānošanā un vadībā.

Plānojot PKC nākotni, P.Vilks skaidroja: "PKC izveidošana vairāk kā gadu atpakaļ bija drosmīgs solis, lai pārrautu to valsts attīstības plānošanas problēmu loku, kad valsts nākotnes redzējums, nozaru politikas un investīciju mērķi bieži vien paliek uz papīra labo nodomu līmenī. PKC misiju redzu tieši galveno valsts izaicinājumu, kas nostiprināti Latvijas Nacionālajā attīstības plānā 2014.-2020.gadam (NAP2020), īstenošanā publisko investīciju un politikas plānošanas procesos. NAP2020 ir definēti stratēģiskie rādītāji mērķu sasniegšanai ekonomiskās izaugsmes, nevienlīdzības mazināšanas un iedzīvotāju dabiskā pieauguma jomās, tamdēļ izvēles publisko investīciju veikšanai ir prioritāti novirzāmas šo mērķu sasniegšanai. Valsts attīstības plānošanas jomā svarīgi ir veikt arī nākotnes risku novērtēšanu un attīstības scenāriju modelēšanu un izstrādi. Jāpanāk, lai jebkuri publiskie ieguldījumi ir vērsti uz skaidri definētu valsts attīstības mērķu sasniegšanu un sniedz labumu sabiedrībai caur ekonomiskās aktivitātes vairošanu un dzīves kvalitātes uzlabošanos ikvienā Latvijas mājsaimniecībā."

Premjera pārstāvis M.Panke sacīja, ka P.Vilks ir pieredzējis profesionālis, kura redzējums par PKC darba prioritātēm ir pārliecinājis premjeru. "Turklāt, Vilks ir bijis cieši iesaistīts NAP2020 izstrādes, saskaņošanas un apstiprināšanas procesos, kas ir svarīga priekšrocība, ņemot vērā PKC lomu plāna īstenošanā. Tāpat Vilks pārzina PKC darbu un komandu, un premjers tic, ka jaunais vadītājs spēs veiksmīgi turpināt M.Krieviņa iesāktos darbus," norādīja M.Panke.

PKC darbības mērķis ir nodrošināt nacionālā līmeņa attīstības plānošanas dokumentu savstarpējo saskaņotību un atbilstību normatīvo aktu prasībām. PKC nodrošina Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030 gadam un NAP2020 izstrādi, īstenošanas uzraudzību un koordināciju, kā arī citu plānošanas dokumentu īstenošanas uzraudzību un koordināciju. Cita starpā PKC uzdevums ir uzraudzīt un koordinēt arī to attīstības plānošanas dokumentu īstenošanu, kuri ir saistīti ar Latvijas Republikas dalību Eiropas Savienībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas