Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Pasu lietā uzrāda apsūdzības vairākiem toreizējiem PMLP darbiniekiem

Prokuratūra pagājušajā nedēļā vairākiem toreizējiem Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) darbiniekiem uzrādījusi apsūdzības tā dēvētajā pasu krimināllietā.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne pastāstīja, ka uz prokuratūru nosūtītajā kriminālprocesā trim toreizējām PMLP amatpersonām apsūdzības uzrādītas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un kukuļņemšanu.

Vienai no šīm amatpersonām apsūdzība arī uzrādīta par kukuļdošanu, un par šādu noziegumu apsūdzība uzrādīta arī vienam toreizējam PMLP darbiniekam, kas strādāja uz līguma pamata.

Savukārt diviem Krievijas pilsoņiem un kādai privātpersonai apsūdzības uzrādītas par kukuļdošanu, privātpersona tiek apsūdzēta arī par kukuļa piesavināšanos.

Šajā lietā noskaidrotas piecas personas, uz kuru vārda nelikumīgi tika izdotas un noformētas Latvijas pilsoņu pases. Četri no šiem cilvēkiem bija no vienas ģimenes.

Prokuratūra apsūdzēto vārdus gan pagaidām neatklāj.

Ar šīm apsūdzībām izmeklēšana pasu lietā nebeidzas, jo uz prokuratūru tika nosūtīta tikai daļa no pasu lietas, kuru joprojām izmeklē Drošības policija.

Pēc prokuratūras uzskata, amatpersonas ņēma kukuļus un apzināti norādīja nepatiesas ziņas dokumentos, lai tiktu izsniegtas pases.

Par vienu pasi tika ņemts 10 000 latu liels kukulis, savukārt no četru cilvēku lielās ģimenes pieņemti 18 000 latu.

Jau ziņots, ka pasu lietā jau iepriekš ik pa laikam tiesa ir piespriedusi sodus nelikumīgi izsniegto pasu izmantotājiem. Toreiz Drošības policija no pasu lietas izdalīja atsevišķus pasu izmantotāju kriminālprocesus un tos nodeva prokuratūrai.

Viena no pasu lietā iesaistītajām personām ir bijusī Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta vadītāja Olita Magone. Pirms tam viņa bija Iekšlietu ministrijas PMLP Iedzīvotāju reģistra departamenta direktore.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas