Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pašvaldību līdzfinansējums privātajiem bērnudārziem svārstās no 30 līdz 180 latiem

Pašvaldību līdzfinansējums bērniem, kuri apmeklē privātos bērnudārzus, svārstās no 30 līdz 180 latiem, liecina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) apkopotā informācija par pirmsskolas izglītības iestāžu pieejamību Latvijas pašvaldībās.

Rīgā pašvaldības līdzfinansējums bērniem, kuri apmeklē privātās pirmsskolas izglītības iestādes, dalās – līdzfinansējums 30 latu apmērā tiek nodrošināts bērniem, kuri saglabā savu vietu rindā uz pašvaldības bērnudārzu, 93 latus pašvaldība līdzfinansē, ja ir noslēgts civiltiesiskais līgums ar privāto bērnudārzu un pašvaldību, savukārt 125 latus pašvaldība maksā par iepirktajām vietām privātajos bērnudārzos.

Savukārt Babītes novadā līdzfinansējums mēdz būt dažāds, taču noteikts, ka tas nedrīkst būt lielāks par 180 latiem.

Apkopotā informācija arī liecina, ka Garkalnes un Carnikavas novadā, kā arī Jūrmalā pašvaldības līdzfinansējums vienam bērnam, kas apmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi, ir simts latu.
Viens no mazākajiem pašvaldības līdzfinansējumiem vienam bērnam, kurš apmeklē privāto izglītības iestādi, ir Stopiņu, Ķekavas un Ādažu novadā, tur pašvaldības līdzfinansējums vienam bērnam ir 50 latu.

Jau vēstīts, ka Latvijā rindā uz pašvaldību pirmsskolas izglītības iestādēm pašlaik gaida 14 241 bērns, no tiem 1845 bērni vienlaicīgi apmeklē arī privātās pirmsskolas izglītības iestādes.

Rīgā pirmsskolas izglītība nav pieejama 4537 bērniem, kam garākās rindas seko Pierīgas pašvaldībās ‒ Ķekavas un Ogres novadā, kur pirmsskolas izglītība nav pieejami attiecīgi 679 un 537 bērniem.

Savukārt citos novados ar lielo bērnu skaitu, kuriem pašlaik nav pieejama pirmsskolas izglītība, izceļas Bauskas un Ozolnieku novads, kur pirmsskolas izglītība nav pieejama attiecīgi 369 un 274 bērniem.

Kopumā valstī ir 978 pirmsskolas izglītības iestādes, no kurām 874 ir pašvaldību, bet 104 ‒ privātās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas