Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Patlaban Taksometru vadītāju reģistrā reģistrēti vairāk nekā 2000 autovadītāju

Patlaban Taksometru vadītāju reģistrā reģistrēti 2328 autovadītāji, savukārt licences par pasažieru komercpārvadājumu veikšanu ar vieglo automobili izsniegtas 82 komersantiem, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāve Zane Plone.

Viņa norādīja, ka no 2018.gada 1.jūnija vieglā transportlīdzekļa vadītāji, tajā skaitā arī taksometru vadītāji, kuri nebūs reģistrējušies Taksometru vadītāju reģistrā, nedrīkstēs nodrošināt pasažieru komercpārvadājumus. Tāpat komersantiem, kas veic pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili, ir jābūt saņemtai licencei un licences kartītei.

Autovadītāja reģistrācija tiek apstiprināta uz trim gadiem, atzīmēja Plone. Pēc piereģistrēšanās Taksometru vadītāju reģistrā uz autovadītāja norādīto adresi tiek nosūtīta reģistrācijas apliecība. Tai pakalpojumu sniegšanas laikā jāatrodas transportlīdzeklī redzamā vietā, lai pasažieris brauciena laikā var pārliecināties par to, ka autovadītājs ir tiesīgs sniegt šāda veida pakalpojumu.

Komersantiem, kas veic pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili līdz četrām pasažieru sēdvietām, ir jāsaņem licence un licences kartīte ATD. Šādi pārvadātāji iedzīvotājiem pakalpojumu var piedāvāt, izmantojot tikai elektronisko sakaru līdzekļus tiešsaistē speciāli izveidotā tīmekļvietnē vai mobilajā aplikācijā. Pasažieri par braucienu var norēķināties tikai bezskaidrā naudā. Licence komersantam tiek izsniegta uz četriem gadiem.

Pēc tam, kad pārvadātājam ir izsniegta licence, komersantam ir jāsaņem arī licences kartīte. Tā ir nepieciešama katram M1 kategorijas transportlīdzeklim, ar kuru tiek veikti pasažieru komercpārvadājumi.

ATD pārstāve arī skaidroja, ka saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu gadījumos, kad tiek veikti pasažieru komercpārvadājumi bez licences, fiziskai personai vai valdes loceklim var piemērot naudas sodu apmērā no 280 līdz 700 eiro. Papildus tam ir iespējama administratīvā pārkāpuma priekšmetu, piemēram, transportlīdzekļa konfiskācija, kā arī valdes loceklim var atņemt tiesības ieņemt noteiktus amatus komercsabiedrībā.

Saeimā tiek skatīti grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas noteiks sodu par pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili vai taksometru vadīšanas noteikumu neievērošanu, piebilda Plone.

Iespēja reģistrēties vai iesniegt pieteikumu licences vai licences kartītes saņemšanai ir kādā no Autotransporta direkcijas nodaļām, kas atrodas Rīgā, Liepājā, Daugavpilī un Cēsīs. Tāpat to var izdarīt attālināti, izmantojot e-pakalpojumu sistēmu "

Jau vēstīts, ka valdība atbalstīja noteikumu paketi, kas nosaka kārtību, kādā veicami pasažieru komercpārvadājumi ar taksometriem un ar vieglo automobili. Jaunie noteikumi attieksies gan taksometriem, gan uz uzņēmējiem, kas vēlēsies pasažieru komercpārvadājumus piedāvāt, izmantojot tīmekļvietni vai mobilo lietotni kā, piemēram, Taxify un Uber.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Regulāri veicot sabiedriskā transporta finanšu analīzi un auditu, direkcija nodrošina vienotu, nepārtrauktu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu visā valstī. ATD uzdevums ir īstenot pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas