Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēc bērna noslīkšanas Gaujā policija izvērtēs nepieciešamās izmaiņas peldvietas uzraudzībā

Pēc bērna noslīkšanas Gaujā Siguldas novada Pašvaldības policija izvērtēs nepieciešamās izmaiņas peldvietas uzraudzībā, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sindija Brikmane.

Latvijā vienīgā oficiālā peldvieta vairāk nekā 450 kilometru garumā esošajai Gaujai ir tikai Siguldā. Pludmali pašvaldība labiekārtojusi ar pārģērbšanās kabīnēm, laipām, soliņiem, pārvietojamām labierīcībām, arī pludmales volejbola tīkliem, lai atpūtniekiem būtu ērti un droši atpūsties vai atveldzēties.

Kā skaidro Brikmane, Gaujas peldvietā glābšanas funkciju pašvaldība nodrošina vairākus desmitus gadu. Pēdējos piecus gadus patruļas veic Pašvaldības policijas kārtībnieki-glābēji no 15.maija līdz 15.septembrim no plkst.10 līdz 22, dežurējot maiņās gan ar laivu, gan tālskati. Ja nepieciešams, tiek pielietots arī skaļrunis, piesaistīts drons. Vismaz reizi stundā patruļas tiek nodrošinātas gar krasta līniju, atgādinot par drošību un rūpējoties par kārtību pludmales zonā. Šo pienākumu vidū ir ne tikai glābšanas darbi, bet arī kontrolēt alkohola lietošanu, sabiedriskās kārtības ievērošanu un laivošanas aizliegumu konkrētajā peldvietas zonā. Tāpat bieži atpūtniekiem tiek aizrādīts nepeldēt aiz bojām un būt apdomīgiem straujajā upē.

Pašvaldībā atzīmē, ka šādos laikapstākļos, kad ir ļoti ievērojams atpūtnieku pieplūdums, glābēju ātra reaģēšana, glābšana un darbs nav iedomājams bez vecāku vai līdzcilvēku atbalsta. Vienmēr tiek atgādināts kā pieaugušajiem, tā arī ģimenēm ar bērniem, ka katrs ir atbildīgs par savu drošību šajā laikā un īpaši svarīgi pieskatīt bērnus.

Pēc traģiskā negadījumā Pašvaldības policija veiks notikuma izvērtēšanu, apstākļu noskaidrošanu pēc ekspertīzes saņemšanas par iespējamiem negadījuma cēloņiem un izvērtēs nepieciešamās izmaiņas. Tāpat pašvaldība cieši sadarbojas ar Valsts policiju un Pašvaldības policijas darbinieki kopā ar brīvprātīgajiem sniedza atbalstu meitenes meklēšanas darbos.

Brikmane norāda, ka bojā gājušās meitenes ģimene jau saņēmusi psihologa un atbalsta personāla palīdzību no Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta un turpinās to saņemt pēc nepieciešamības.

Siguldas novada Bāriņtiesa, komentējot šo gadījumu, informē, ka ģimene nav bijusi Bāriņtiesas redzeslokā un šādas situācijas diemžēl var atgadīties visās ģimenēs. Konkrētai ģimenei nav plānots atvērt lietu, informē Brikmane.

Kā vēstīts, otrdien pēc gandrīz trīs dienu nepārtrauktiem meklējumiem starp Gaujas ciematu un Siguldu kopīgā Valsts policijas, pašvaldības policijas, Zemessardzes un brīvprātīgo patruļa Gaujā atrada svētdien pazudušo piecgadīgo meiteni bez dzīvības pazīmēm.

Precīzs nāves iemesls tiks skaidrots ekspertīzē. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību, kurā attiecīgi arī tiks skaidroti visi notikušā apstākļi. Policija turpina izmeklēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas