Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēdējiem 1500 klientiem elektroapgādes traucējumus novērsīs līdz pusnaktij

Sadales sistēmas operators AS Sadales tīkls elektromontieri diennakts laikā novērsuši 590 svētdienas spēcīgās vētras izraisītos vidējā sprieguma un zemsprieguma elektrotīkla bojājumus, bet vēl aptuveni 1500 klientiem elektroapgāde traucēta, informēja kompānijā.

Dienas laikā 147 mobilizētās elektromontieru brigādes nomainīja 150 gaisvadu elektrolīniju balstus, 280 vietās savienoja trūkušos elektrolīniju vadus un no elektrolīnijām noņēma 197 kokus un to zarus, atjaunojot elektroapgādi klientiem.

Sadales tīkla izpilddirektors Sandis Jansons pastāstīja, ka lielākos postījumus vējš izraisīja Vidzemē - Balvu, Limbažu, Alojas, Smiltenes un Valkas apkaimē, kur pārsvarā ir nolauzti un uz elektrolīnijām uzgāzti koki, sarauti elektrolīniju vadi, kā arī vējā nesti un elektrolīnijās aizķērušies koku zari, kas izraisīja elektrolīniju atslēgšanos. Vētras kulminācijas brīdī elektroapgādes atslēgumu skaits sasniedza pat 43 000 klientu, bet, visu nakti strādājot, elektroapgādes atslēgumu skaits no rīta bija samazināts līdz 3000 klientiem.

Pēc viņa sacītā, patlaban turpinās darbs pie tehniski sarežģītāko un laikietilpīgāko bojājumu novēršanas, jo atsevišķās vietās elektrotīkls bojāts mežos un purvainās vietās, kur darbs ar specializēto tehniku ir apgrūtinošs.

"Elektromontieriem bojājumu novēršanai Vidzemē palīgā ir devušies arī kolēģi no Kurzemes, Zemgales un Latgales un kopumā bojājumu novēršanā piedalās 147 operatīvā darba brigādes ar 384 elektromontieriem. Elektroapgādes traucējumi šovakar vēl ir aptuveni 1500 klientiem un prognozējam, ka bojājumi līdz pusnaktij tiks novērsti," sacīja Jansons.

Sadales tīkla pārstāvji informēja, ka aizvadītā vētra bija spēcīgākā pēdējo divu gadu laikā, tomēr tā nav nodarījusi lielus postījumus elektrotīklam, pateicoties iepriekšējai gatavībai, saskaņotai operatīvai darbībai, ieguldītajām investīcijām elektrotīkla atjaunošanā, trašu attīrīšanā no kokiem un krūmiem, kā arī elektrotīkla digitalizācijā. Elektroapgādes traucējumus pārsvarā izraisīja gaisvadu elektrolīnijās iegāzti koki, ieķērušies vēja nolauztie koku zari, sarauti gaisvadu elektrolīniju vadi un bojāti balsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas