Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pensionārs gūst 60% ķermeņa apdegumus, sprāgstot, iespējams, pašdarinātam apkures katlam

Ceturtdien Pārlielupē sprādzis, iespējams, pašdarināts apkures katls. Sprādzienā smagus ķermeņa augšdaļas apdegumus guvis 71 gadu vecais mājas saimnieks, kurš no Jelgavas pilsētas slimnīcas nogādāts valsts apdegumu centrā.

Negadījums noticis ceturtdien, 28.oktobrī, ap pusdienlaiku Jelgavā. Piektdien notikuma vietā sastaptais nelaimē nonākušās ģimenes paziņa, stāstīja, ka katlu kurinājusi vīrieša dzīvesbiedre, bet viņš pats tajā laikā bijis pilsētā.

"Laikam pa daudz ogles bija iemetusi, jo katlam bija nostrādājis drošības vārsts un tas sāka šņākt. Kad mājās pārradās saimnieks, viņš gāja skatīties un pēkšņi – sprādziens," atstāsta vīrietis, piebilstot, ka saimnieks stipri apdedzinājies ar tvaiku.

Jelgavas slimnīcā noskaidroja, ka cietušajam konstatēti ap 60% ķermeņa apdegumi. Visvairāk vārošais tvaiks skāris ķermeņa augšdaļu – seja, rokas, krūtis. Tā kā apdegumi ir nopietni, 71 gadu vecais vīrietis no Jelgavas pārvests uz Valsts apdegumu centru, stāsta Jelgavas slimnīcas galvenā ārsta vietniece Solveiga Ābola.

Viņa piebilst, ka pacienta atveseļošanās zināmā mērā būs atkarīga no tā, cik spēcīgs ir vīrieša organisms, taču apdegumi esot ļoti nopietni.

Sieviete sprādzienā nav cietusi un atrodas mājās. Runāt ar presi viņa atteicās.

Policija norāda, ka apkures katls, iespējams, bijis paštaisīts. Tiek izmeklēti negadījuma apstākļi, informē Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Jelgavas brigādes komandieris Artūrs Hroļenko informē, ka negadījuma vietā bija ieradušies glābēji, kas konstatēja, ka sprādziena rezultātā mājā nekas nebija aizdedzies, un no ugunsgrēka izdevies izvairīties. VUGD darbinieki organizēja cietušo nogādāšanu slimnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas