Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Pieļauj, ka budžeta samazināšanas gadījumā var tikt slēgtas Latvijas vēstniecības

Ja būs vēl jāsamazina nākamā gada budžets, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pieļauj Latvijas vēstniecību slēgšanu vai apturēšanu.

Rinkēvičs trešdien, tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisijas deputātiem, uz jautājumu, kā rīkosies, ja būs vēl vairāk jāsamazina budžets, atbildēja, ka nopietni izvērtēs vēstniecību slēgšanu.

"Nopietni izvērtēšu vēstniecību slēgšanu. Es neuzskatu, ka varam veģetēt, nogriezt atkal kādu aldziņu vai par vienu štatu samazināt darbinieku skaitu. Tad tas nav jautājums varbūt [slēgt], bet gan, kad un kur tas notiks," sacīja Rinkēvičs.

Vēlāk gan viņš piebilda, ka, iespējams, kādu slēgs vai drīzāk apturēs vēstniecības darbību. Ministrs arī atzina, ka šāds solis atstātu ietekmi uz divpusējām attiecībām, taču arī atsevišķas Eiropas Savienības valstis krīzes dēļ nolēmušas slēgt vai apturēt pārstāvniecību darbību.

Rinkēvičs arī apliecināja, ka šādā gadījumā konsultēsies ar Saeimas Ārlietu komisiju. "Tas ir jautājums, par ko būs nopietnas diskusijas," norādīja ministrs.

Saskaņā ar valdībā pieņemto budžeta projektu ārlietu dienesta nākamā gada budžets plānots 28,8 miljonu latu apmērā, kas, pēc Rinkēviča teiktā, ļauj noturēt dienestu pašreizējā līmenī.

"2012. un 2013.gads būs ārlietu dienesta saglabāšanas un nostiprināšanas gads, ne tik daudz attīstības gads," pavēstīja ministrs un piemetināja, ka krīzes laikā veikto samazinājumu Ārlietu ministrijai nevarēs atrisināt tuvākajos gados. "Par attīstību runāsim nedaudz vēlāk," atzina Rinkēvičs.

Viņš arī pauda cerību, ka notikumi ap "Latvijas Krājbanku" neietekmēs nākamā gada budžeta plānu un vēl lielāku samazinājumu nevajadzēs veikt.

Jau vēstīts, ka Portugāle ekonomisku apsvērumu dēļ uz diviem gadiem apturējusi vēstniecības darbu Latvijā. Portugāles intereses Latvijā pārstāvēs Zviedrijā rezidējošais vēstnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas