Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Pieprasījumi līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem jau par 12 miljoniem latu pārsniedz pieejamo finansējumu

Saņemtie ministriju pieprasījumi līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem jau par 12 miljoniem latu pārsniedz reāli pieejamo finansējumu, un valdībai nāksies izlemt, kurus vienkārši noraidīt, šodien žurnālistiem atzina Finanšu ministrijas Budžeta departamenta direktore Ilonda Stepanova.

Šā gada valsts budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" bija paredzēts 14 miljonu latu finansējums. No šīs summas lielākā daļa - 9,366 miljoni latu - jau ir izlietoti.

Papildus gan budžeta likumā paredzēta iespēja ar atbildīgās Saeimas komisijas lēmumu palielināt programmas aproperāciju līdz 0,25% no iekšzemes kopprodukta. Tādējādi valdībai ir iespēja lemt vēl par maksimums 26,83 miljonu latu piešķiršanu. Pieskaitot valdības šodien piešķirtos 11,2 miljonus latu ģimenes valsts pabalstu izmaksai, šādi jau ir izlietoti kopumā ir 19,47 miljoni latu.

Līdz ar to līdz gada beigām pieejamais nesadalītais atlikums veido 11,94 miljonus latu, par kuru piešķiršanu vēl var lemt bez valsts budžeta likuma grozījumiem. Savukārt ministrijas jau paguvušas iesniegt izskatīšanai valdībā pieprasījumus par 22,3 miljonu latu piešķiršanu. Par šiem pieprasījumiem valdība vēl nemaz nav lēmusi.

Ņemot vērā, ka vēl ir jānodrošina minimālā nesadalāmā rezerve - 2 miljoni latu -, starpība, kāda patlaban izveidojusies starp pieprasītajiem līdzekļiem un reāli pieejamajiem, ir 12,363 miljoni latu, un valdībai nāksies izlemt, kurus pieprasījumus vienkārši noraidīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas