Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 25. augusts
Patrīcija, Ludis, Ludvigs, Ivonna, Patriks

Pirmajā dienā studijām desmit Latvijas augstskolās saņemti ap 3000 pieteikumi

Pirmajā dienā pamatstudijām kādā no desmit Latvijas augstskolām saņemti 3039 pieteikumi, liecina informācija vienotajā uzņemšanas portālā.

No tiem līdz otrdienas vakaram tika apstiprināti 970 jeb 31,92% pieteikumu.

Visvairāk studētgribētāju pieteikušies studijām kādā no Latvijas Universitātes (LU) programmām. Otra populārākā augstskola pēc pirmās pieteikumu iesniegšanas dienas ir Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), kam seko Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU). Tālāk ierindojas Daugavpils Universitāte (DU), Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija (RTA), Ventspils Augstskola (VeA), Vidzemes Augstskola (VA) un Banku augstskola. 

Vismazāk pieteikumu studijām pagaidām saņēmušas Ekonomikas un kultūras augstskola un Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola - līdz desmit pieteikumiem. Nevienā no apstiprinātajiem pieteikumiem šīs augstskolas nav norādītas kā pirmā prioritāte.

No apstiprinātajiem pieteikumiem visvairāk to ir studijām LU studiju programmās "Pirmsskolas skolotājs", "Tiesību zinātne", "Datorzinātnes", "Ārstniecība", "Sākumizglītības skolotājs", "Psiholoģija" un "Komunikācijas zinātne".

Starp desmit populārākajām studiju programmām iekļuvušas arī LBTU studiju programma "Mežinženieris", RTA studiju programma "Speciālā izglītība" un RTU studiju programma "Datorsistēmas".

Kā ziņots, otrdien desmit augstskolās sākās elektroniskā pieteikšanās, kas otro gadu norit pēc jaunās kārtības.

Izmantojot vienoto sistēmu, vidusskolas absolventi varēs pieteikties studijām Latvijas Universitātē, Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē, Banku augstskolā, Daugavpils Universitātē, Rēzeknes Tehnoloģijas akadēmijā, Vidzemes Augstskolā, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Ventspils Augstskolā un Ekonomikas un kultūras augstskolā.

Konkurss vienotajā uzņemšanā kā ierasti norisināsies divās kārtās. Pirmās kārtas rezultāti gaidāmi 26.jūlijā pēc plkst.17, bet otrās kārtas rezultāti - 30.jūlijā pēc plkst.17.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Svētdien gaidāms liels karstums

Svētdien Latvijā būs saulains laiks un gaidāms liels karstums - pat virs 30 grādiem pēc Celsija skalas, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas