Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Pirms personu apstiprināšanas amatos būs nepieciešams noskaidrot atbilstību pielaidei valsts noslēpumam

Darba grupai Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadībā bija jāapzina priekšlikumi par personas pārbaudi pirms iecelšanas amatā, lai novērstu situācijas, ka persona pēc iecelšanas amatā nevar pilnvērtīgi strādāt šīs pielaides atteikuma dēļ, kā dēļ šogad demisionēja tieslietu ministre Baiba Broka (NA) un pielaide atteikta arī viņas partijas biedram pašreizējam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam.
Pirms kādas personas apstiprināšanas amatā, kurā nepieciešama pielaide valsts noslēpumam, pirmspārbaudē būs jāizvērtē kandidāta atbilstība šīs pielaides saņemšanai, paredz otrdien valdībā pieņemtais lēmums.

Ekspertu darba grupa secinājusi, ka līdzšinējais normatīvais regulējums speciālās atļaujas piešķiršanai nav pretrunā ar Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvenciju, taču atsevišķi jautājumi ir uzlabojami.

Līdz šim Eiropas Cilvēktiesību tiesā ir iesniegtas divas sūdzības, kas skar speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam aizsardzības jomu - "Vaškevičs pret Latviju" un "Spūlis pret Latviju". Valsts drošības iestādes gan uzskata, ka pirms tiesa ir izskatījusi abas lietas, būtu pārsteidzīgi sākt valsts noslēpuma sistēmas reformu. 

Par valdības apstiprināto priekšlikumu vēl būs jālemj Saeimai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas