Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Plāno paaugstināt auto tehniskās apskates un autovadīšanas eksāmena cenu

Obligātā automašīnu tehniskā apskate, kā arī autovadīšanas eksāmens kļūs dārgāki, paredz ceturtdien Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie grozījumi Ceļu satiksmes drošības direkcijas pakalpojumu cenrādī.

Paredzēts, ka tehniskās apskate vieglajam automobilim ar benzīna motoru turpmāk maksās 21,84 eiro līdzšinējo 18,23 eiro vietā, savukārt tehniskā apskate vieglajam auto ar dīzeļmotoru maksās 26,29 eiro līdzšinējo 22,69 eiro vietā.

Tehniskās apskates izcenojuma paaugstināšana vieglajiem un kravas auto ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām nepieciešama, jo palielinājies tehniskās apskates procedūrai nepieciešamais laiks, ņemot vērā normatīvajā aktā par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati noteikto nepieciešamību kontrolēt automobiļu elektroniskās vadības un drošības sistēmas un nodrošināt citus pasākumus ceļu satiksmes drošības paaugstināšanai.

Tāpat dārgāk izmaksās autovadītāju eksāmens. Iepriekš Ceļu satiksmes drošības padomē nolemts pagarināt vadīšanas eksāmena ilgumu no 25 līdz 40 minūtēm, kas saistīts ar lielākām darbaspēka izmaksām un nepieciešamību iegādāties papildus eksāmenu transportlīdzekļus. Līdz ar to paredzēts, ka vadīšanas eksāmens padārdzināsies no 16,01 eiro līdz 24,58 eiro.

Tāpat izmaiņas cenrādī paredz atcelt maksu par elektrotransportlīdzekļu pirmreizēju reģistrāciju. Tas plānots, lai veicinātu elektromobilitātes attīstību Latvijā.

Noteikumu projekts paredz palielināt izcenojumu arī kuģošanas līdzekļu reģistrācijai. To nosaka ieviestās stingrākās prasības attiecībā uz pašizgatavotu motorlaivu un kuteru reģistrācijas kārtību, nepieciešamība reģistrācijā pārbaudīt CE marķējumu, kas noteikts ar grozījumiem kuģošanas līdzekļu reģistrācijas nosacījumos.

Izstrādātais noteikumu projekts paredz palielināt izcenojumu valsts reģistrācijas numura izvēlei.

Par to, vai šīs un citas CSDD pakalpojumu cenrāža izmaiņas stāsies spēkā, vēl būs jālemj valdībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas