Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

PMLP nodaļās vērojamas milzīgas cilvēku rindas

Šobrīd Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Pasu daļās vērojamas nebeidzamas cilvēku rindas. Kā portālam Diena.lv sacīja PMLP pārstāvis Andrejs Rjabcevs, tas skaidrojams ar to, ka sākusies aktīvā ceļošanas sezona, taču cilvēki pasu kārtošanu atlikuši uz pēdējo brīdi.

Šobrīd lielam skaitam dokumentu beigušies derīguma termiņi, taču liela daļa cilvēku par spīti saplānotajiem ceļojumiem attapušies pēdējā brīdī. "Šis ir tas brīdis, kad visi grib kārtot pases gan sev, gan mazajiem bērniem, kurus ņems līdzi ceļojumos," norādīja A. Rjabcevs. Ceļojumu laiks nozīmē arī to, ka PMLP nodaļās strauji kāpis pieprasījums pēc ielūgumu noformēšanas radiniekiem no ārzemēm.

Šobrīd Rīgas 1. nodaļā, kas atrodas Čiekurkalnā, dienas laikā tiek apkalpoti aptuveni 800 cilvēku. Piemēram, šodien Čiekurkalnā stundas laikā tikuši izņemti 150 numuriņi, pastāstīja A. Rjabcevs. Salīdzinājumam rudens vai pavasara mēnešos dienā tiek apkalpoti aptuveni 400 – 500 cilvēki. 

Šādas rindas Pasu daļās neveidotos, ja cilvēki dokumentus kārtotu jau pavasarī, norādīja A. Rjabcevs. "Cilvēki lidmašīnas biļetes nopērk jau rudenī vai agri pavasarī, kad viņi plāno savus atvaļinājumus, bet to, ka viņiem būs vajadzīga pase pēc nedēļas vai divām, viņi diemžēl atliek līdz pēdējam brīdim," sacīja PMLP pārstāvis.

Taujāts par to, vai PMLP neplāno aicināt talkā papildus darbaspēku, A. Rjabcevs norādīja, ka pārvaldes resursi ir "tādi, kādi viņi ir". Tā vietā viņš aicina cilvēkus neatlikt pases kārtošanas formalitātes uz pēdējo brīdi.

"Lai izvairītos no tām rindām, cilvēkiem ir iespējams iepriekš pierakstīties pa telefonu, lai pieteiktu konkrētu laiku. Protams, arī šīs iespējas nav neierobežotas un šobrīd tas pieraksts ir trīs līdz četras nedēļas iepriekš," pastāstīja A. Rjabcevs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas