Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Policija aiztur bezdarbnieku bandu par vairāku māju apzagšanu Valkas rajonā

Valsts policijas darbiniekiem izdevies aizturēt organizētu grupu, kuras dalībnieki četru mēnešu laikā Valkas rajonā veikuši zādzības septiņās lauku mājās, tādējādi radot to īpašniekiem zaudējumus vairāku desmitu tūkstošu latu apmērā. Noskaidrotas trīs aizdomās turamās personas, vienai no tām tiesa piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu, _Dienu _informēja VP Valmieras rajona policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Dace Jukāma.

Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, aizturēto personu mērķis bija labi iekārtotas un aprīkotas vasaras lauku mājas, kuru īpašnieki dzīvo pilsētā un lauku īpašumu ziemas laikā apmeklē reti. No mājām zādzības laikā tika iznests gandrīz viss, ieskaitot mēbeles, ledusskapjus, televizorus, zāles pļaujamās mašīnas un traktorus, dažās mājās izceltas pat durvis, atstājot to īpašniekiem tikai atmiņas. Kādā no vasaras mājām tika nozagtas arī divas vairākus tūkstošus latu vērtas karabīnes. Aizdomās turētās personas pārvietojās ar mikroautobusu un visu nozagto pārveda uz garāžu kooperatīvā iekārtotu "noliktavu" netālu no Igaunijas robežas. Zagtās mantas tika realizētas Igaunijā, izmantojot noziedzīgus sakarus ar "kolēģiem" un līdzīga profila "darboņiem" no kaimiņiem.

Kā atzīst Valkas Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Guntis Grāvis, izmeklēšanas laikā policija veiksmīgi sadarbojās ar Igaunijas kolēģiem. Dažu stundu laikā pēc informācijas saņemšanas Igaunijā tika noskaidrota persona, kas iegādājusies vienu no šaujamieročiem un karabīne procesa ietvaros izņemta. Igaunijā atrastas un izņemtas arī vairākas citas zagtās mantas - ādas mēbeles un zāles pļaujamais traktors.

Pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, kad tikt pie kādreiz ierastās neadekvāti augstās peļņas ir gandrīz neiespējami un strauji pieaugot bezdarbnieku skaitam, tiek izmantoti citi paņēmieni, kā tikt pie līdzekļiem, lai turpinātu tik ierasto "turīgo" dzīvi. Divas no aizdomās turamajām personām jau iepriekš tiesātas par līdzīga rakstura zādzībām un tagad atsākušas noziedzīgas darbības, jo palikušas bez darba un oficiāliem ienākumiem, bet sakrājušās parādsaistības. Vienam no vīriešiem ir kredītsaistības bankā - vairāk kā 30 tūkstoši latu.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 4. daļas "Par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa", kas paredz sodu ar brīvības atņemšana uz laiku līdz piecpadsmit gadiem.

Policija vērš iedzīvotāju uzmanību rūpēties par sava īpašuma aizsardzību - neviena no apzagtajām mājām nav bijusi aprīkota ar signalizāciju, dārza apkopes tehnika bijusi viegli pieejama un māju saimnieki pat ar kaimiņiem nebija vienojušies, ka kāds pieskatīs viņu īpašumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas