Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Policija atgādina par drošību Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku laikā Aglonā

Laika posmā no 12. līdz 15. augustam starptautiskas nozīmes svētvietā Aglonā, tradicionāli norisināsies Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki. Balstoties uz iepriekšējo gadu pieredzi, likumsargi informē, ka Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas dienas svinīgo pasākumu laikā Aglonā pulcējas tūkstošiem cilvēku, tieši tāpēc, lai rūpētos par vairāku desmitu tūkstošu svētku dalībnieku drošību, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbinieki, strādās pastiprinātā režīmā un pēc īpaši izstrādāta darba plāna. Policisti uzraudzīs ceļu satiksmes drošību un sabiedrisko kartību, ka arī nepieciešamības gadījumā palīdzēs līdzcilvēkiem.

Policija atgādina, ka tik lielā cilvēku pulcēšanas vietā ir ļoti viegli zaudēt no redzesloka savus līdzcilvēkus, ar kuriem kopā esat ieradies, tāpēc aicinām apmeklētājus īpaši parūpēties par savu bērnu drošību, neatstājot viņus bez uzraudzības, kā arī iepriekš pārrunājot rīcību, gadījumā, ja bērns no vecākiem tomēr nošķiras. Šādā gadījumā nekavējoties jāvēršas pēc palīdzības pie policijas vai pasākuma organizatoriem. Ja gadījumā bērns nav iegaumējis vecāku telefona numuru, likumsargi aicina būt radošiem un telefona numuru atstāt viņam zināmā vietā – vai tā ir no papīra vai cita materiāla izgatavota rokassprādze, uz kuras uzrakstīts telefona numurs vai vienkārši kabatā salocīta zīmīte. Policijas padomus, kā radoši pārrunāt ar bērnu piecus ar drošību saistītus jautājumus, kas kļūs par bērna superspējām, un ļaus vienmēr justies drošam, var atrast VP mājaslapā sadaļā Supervaronim nepazust ŠEIT

Tāpat likumsargi aicina parūpēties par savu mantu drošību, neatstājot bez uzraudzības somas un citas personīgās mantas. Īpaši jāizvērtē vai uz pasākumu nepieciešams ņemt līdzi vērtīgas lietas, vai lielas summas skaidrā naudā, kā arī lieki nedemonstrēt apkārtējiem sev piederošo, piemēram, tehnoloģiskās ierīces, pulksteņus u.c. mantas. Diemžēl, arī tāda svēta un starptautiskās nozīmes pasākuma norises laikā, kurā pulcējas tūkstošiem ticīgo cilvēku, ļaundari nelaiž garām iespēju realizēt savus noziedzīgus nodomus un piepelnīties.

Gadījumos, ja Jūs atrodat kādas mantas, lūgums nodot tās bazilikas Informācijas centrā, kur tās varēs meklēt to likumīgie īpašnieki, vai arī nodot jebkuram policijas darbiniekam. Pēc pasākuma norises beigām, atrastās mantas tiks nodotas Valsts policijas Preiļu iecirknim, Talsu ielā 2, kur īpašnieks tās varēs saņemt atpakaļ.

Policija atgādina, ka atstāt vērtīgas mantas teltīs nav droši, jo telts negarantē jūsu mantu drošību!

Runājot par privātiem bezpilota lidaparātiem jeb droniem – tos labāk ir atstāt mājās, jo svētku norises laikā virs pasākuma vietām ir aizliegts izmantot bezpilota gaisa kuģus (dronus) bez svētku organizatora un pašvaldības saskaņojuma.

Savukārt norises vietas vietējos iedzīvotājus likumsargi aicina būt saprotošiem pret dažādiem satiksmes ierobežojumiem un apgrūtinājumiem, bet visus ceļu satiksmes dalībniekus lūdz pārvietoties atbilstoši noteikumiem un būt tolerantiem vienam pret otru. Autovadītājiem jāņem vērā, ka pa autoceļiem Aglonas virzienā virzās svētceļnieku grupas, un ir jābūt piesardzīgiem, tās apbraucot, bet svētceļniekiem, kuri dodas uz Aglonas Baziliku, jābūt uzmanīgiem, ejot pa būvdarbu posmu. Tāpat policija atgādina, ka, pārvietojoties pa brauktuves nomali diennakts tumšajā laikā, gājējiem un arī velosipēdistiem jāatceras par atstarotāju lietošanu, lai neapdraudētu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas