Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Policija iesaka referenduma dienā neprovocēt uz darbībām, kas varētu izraisīt likumpārkāpumus

Nedēļas nogalē referenduma norises laikā Drošības policija un Valsts policija strādās pastiprinātā režīmā, lai identificētu potenciālos riskus un apdraudējumus, kas varētu ietekmēt tautas nobalsošanas norisi, kā arī, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un nepieļautu likumpārkāpumus referenduma norises vietās.

Policija tautas nobalsošanas dienā aicina ievērot sabiedrisko kārtību un nemēģināt provocēt uz darbībām, kas varētu izraisīt likuma pārkāpumus. Valsts policijas ekipāžu norīkojumi būs maksimāli pietuvināti referenduma norises vietām., lai operatīvi reaģētu uz jebkāda veida nekārtībām vai pārkāpumiem. 

Krimināllikumā ir paredzēta atbildība par apzinātu personas kavēšanu brīvi realizēt piedalīties tautas nobalsošanā, lietojot vardarbību, viltu, draudus, uzpirkšanu vai citos prettiesiskos veidos. Kā arī kriminālatbildība paredzēta par tautas nobalsošanas dokumentu viltošanu, nepareizu balsu saskaitīšanu un aizklātas balsošanas pārkāpšanu.

Personām, kuru rīcībā ir informācija par pretlikumīgām darbībām, kas saistītas ar kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības, rezultātu viltošanu, vēlētāju informatīvās ietekmēšanas gadījumiem, kā arī mēģinājumiem traucēt mierīgu vēlēšanu norisi, policija lūdz vērsties tuvākajā policijas iecirknī vai zvanot 110, 67208964, kā arī sūtot e-pastu [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas