Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Policija izbeidz kriminālprocesu par Viņķeļu ģimenes datora izzagtajiem Strīķes foto

Valsts policija izbeigusi kriminālprocesu par gadījumu, kad no politiķu Viņķeļu ģimenes datora iegūtas fotogrāfijas, kurās redzama Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe.

Rīgas domes deputāts Juris Viņķelis (Pilsoniskā savienība, Vienotība) teica, ka policijas lēmums nesen pārsūdzēts prokuratūrā, kura gan pagaidām atbildi vēl nav sniegusi.

"Tas tomēr ir personiskuma aizskārums, un mūsu ģimenes bildes ir publicētas bez piekrišanas," viņš piebilda.

Lai arī pagājis jau krietns laiks, politiķis gan publiski nevēlas dalīties savos minējumos, kurš fotogrāfijas varētu būt izzadzis. "Tie ir pajēli minējumi, jo tas nebija īsti pret mums vērsts, bet pret citiem," uzsvēra politiķis.

Viņķelis jau iepriekš pastāstīja, ka datoru, kurā glabājušās fotogrāfijas, svešiem cilvēkiem nav devis, taču droši vien fotogrāfijas izzagtas caur internetu, jo datoram bija pastāvīgs interneta pieslēgums.

Raidījums Nekā personīga janvāra beigās vēstīja, ka fotogrāfijas, kurās privātā ballītē, atpūšoties laukos, redzama KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe un politiķi, skatījusi Saeimas Nacionālās drošības komisija.

Fotogrāfijas ir uzņemtas pirms vairākiem gadiem, un to īpašnieki – Saeimas deputāte Ilze Viņķele un Rīgas domes deputāts Juris Viņķelis (abi Vienotība) – apgalvo, ka tās izzagtas no viņu personīgā datora. Hakeri Viņķeļu datorā ielauzušies pirms vairāk nekā diviem gadiem.

Viņķelis norādījis, ka ar Jutu un Maiguru Strīķiem ir pazīstami kopš 1997.gada. Viņaprāt, bildes varētu būt noplūdinātas, lai diskreditētu KNAB priekšnieka vietnieci un viņas dzīvesbiedru par to, ka viņi draudzējas ar politiķiem, līdz ar to var būt ietekmējami.

Savukārt Strīķe minējusi, ka šo fotogrāfiju izplatīšanas mērķis ir pilnīgi bezjēdzīgs. Vienīgais mērķis līdz ar to varētu būt – radīt psiholoģisku spiedienu vai nepatiku pret to, ka publiski atklāta privātā dzīve.

Viņa uzsvēra, ka gadījumos, ja viņai darba ietvaros būtu jāpieņem lēmums saistībā ar personīgiem paziņām, piemēram, Viņķeļiem, viņa deleģētu to darīt citu amatpersonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas