Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Policija: Nav saprotams par Bunkus slepkavības izmeklēšanu pausto pārmetumu mērķis

Nav šaubu, ka maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšana virz'ās uz priekšu, taču kopainu par šo procesu zina tikai izmeklētāji. Tā, reaģējot uz Bunkus ģimenes locekļu lēmumu izveidot fondu, kura līdzekļus novirzīt sekmīgākai lietas izmeklēšanai, norāda Valsts policija.

“Man nav nekādu šaubu, ka izmeklēšana virzās uz priekšu un jau šobrīd tajā paveiktais ir vainagojies ar konkrētiem pavedieniem un izmeklēšana aktīvi turpinās. Izmeklēšanas kopainu zina tikai izmeklētāji un, atbilstoši konkrētās izmeklēšanas taktikai, viņi veic izmeklēšanu. Un tie ir ļoti pieredzējuši un profesionāli izmeklētāji.

Protams, ir saprotama gan mediju, gan tuvinieku, gan sabiedrības interese par izmeklēšanas virzību un tajā iegūtajiem faktiem, tomēr mūsu mērķis ir atklāt noziegumu. Tas nav iespējams, ja katrs izmeklēšanas solis tiks apspriests publiski," norādījis Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes Slepkavību atklāšanas un personu meklēšanas nodaļas izmeklētājā kriminālprocesā līdz šim nopratināti vairāk nekā 100 liecinieki, kā arī papildus aptaujātas vairāk nekā 200 personas saistībā ar visām kriminālprocesā izvirzītajām versijām. Ir veiktas vairākas kratīšanas, notikuma vietu apskates (tostarp piesaistot kinologus un ekspertus) un izmeklēšanas gaitā iegūto priekšmetu un dokumentu analīze. Tāpat ir iegūts ļoti liels video ierakstu apjoms (aptuveni 36 terabaiti), tostarp no vairāk nekā 50 iestāžu videokameru ierakstiem, kas tiek rūpīgi pārbaudīti un analizēti, papildus pieprasīta liela apjoma informācija no elektronisko sakaru operatoriem, klāsta Valsts policija.

Tāpat izmeklēšanā nozīmētas 16 nepieciešamās ekspertīzes un tiek noskaidroti ar noziegumu saistītie fakti un iespējamie vaininieki. Tāpat kriminālprocesa izmeklēšanas laikā Valsts policija vērsusies pie septiņu valstu tiesībsargājošām iestādēm ar ļoti konkrētiem izmeklēšanu interesējošiem jautājumiem saistībā ar Bunkus slepkavību saistītiem faktiem un personām.

“Nav saprotams uz policiju patlaban vērsto pārmetumu mērķis, vēl jo vairāk, kad izmeklēšana ir pavirzījusies uz priekšu. Tas netieši liek uzdot jautājumu par šīs rīcības motīviem un patieso nodomu. Iespējams, izmeklēšanā panāktais progress rada pretreakcijas, kas izpaužas kā mēģinājumi publiski diskreditēt izmeklēšanu, apšaubīt tās gaitu, nezinot kopainu. Negribētu domāt, ka ar lietu saistītie cilvēki līdz šim nav bijuši atklāti un snieguši pilnīgu un patiesu informāciju uz izmeklētāju uzdotajiem jautājumiem” norādījis Ķuzis.

Valsts policija uzsver, ka nav iespējama publiska kriminālprocesa izmeklēšana, tāpēc pastāv arī izmeklēšanas noslēpums, kas policijai ļauj īstenot izmeklēšanas taktiku un metodiku, kuras mērķis ir atklāt un aizturēt vainīgās personas un panākt tiesisko noregulējumu, kas noslēdzas ar vainīgo personu notiesājošiem spriedumiem. Un tieši tāpēc šajā izmeklēšanas stadijā, par to, ko ir izdarījusi, dara vai plāno veikt policija, publiski nav apspriežams. Tiklīdz šajā lietā būs publiski sniedzama informācija, tā tiks pavēstīta.

Top komentāri

vajadzēja satraukties, kad Bunkus d
v
Bunkus ģimenei vajadzēja satraukties tad, kad Bunkus darīja to, ko darīja. Tagad - kāda atšķirība kurš pasūtīja un kurš izpildīja. Būtiskais šajā lietā ir neatgriezenisks.
Labais
L
Bunkus slepkavības pasūtītājs ir meklējams augsta ranga politiķu vidū !
Raimonds
R
Tuklais sporta normatīvu viltotājs stresā, ka kāds atļaujas kritizēt policijas darbu. Ja policija ir tik infantīla, tad jāļauj sev palīdzēt. Pieraduši neko nedarīt, un katru mazāko lietu izmeklēt gadiem. Pašiem arī vajadzētu saprast, kas tas taču nav normāli.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas