Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Policijai būs tiesības, nevis obligāts pienākums veidot šaujamieroču paraugu kolekciju

Valdība šodien apstiprināja jaunus noteikumus, kas paredz Valsts policijas tiesības, nevis obligātu pienākumu veidot Latvijā klasificēto šaujamieroču paraugu kolekciju.

Šogad aprīlī stājās spēkā grozījumi Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likumā, kas paredz, ka Valsts policija (VP) veido ieroču kolekciju salīdzinošās izpētes vajadzībām, apkopojot tajā ieročus, kas iegādāti vai dāvināti, konfiscēti vai atsavināti, ieskaitot pašizgatavotus, nelikumīgi pārveidotus vai aizliegtus ieročus. Tāpat grozījumi paredz, ka VP veido to Latvijā reģistrēto vītņstobra šaujamieroču ložu un čaulu kontrolkolekciju, kuru kalibrs nav lielāks par 12,7 milimetriem, kā arī veido Latvijā klasificēto šaujamieroču paraugu kolekciju.

Grozījumi tika pieņemti, lai Valsts policijai būtu tiesības, vadoties no praktiskās nepieciešamības un finansējuma, veidot Latvijā klasificēto šaujamieroču paraugu kolekciju. Pirms grozījumiem likumā VP bija obligāts pienākums veidot minēto paraugu kolekciju, iekļaujot tajā visus Latvijā klasificētos šaujamieročus un to munīciju.

Ņemot vērā iepriekšminēto, Iekšlietu ministrija izstrādājusi jaunus noteikumus, kas atšķirībā no pašreiz spēkā esošajiem noteikumiem paredz VP tiesības, nevis obligātu pienākumu veidot Latvijā klasificēto šaujamieroču paraugu kolekciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas