Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Policiju lūgs pārbaudīt, vai Jelgavas halles ugunsgrēkā nav vainojama petaržu šaušana

«Mikroviļņu krāsns tika izslēgta pulksten desmitos no rīta, pavārs devās prom pulksten vienos, es aizslēdzu durvis un atstāju kafejnīcu pēdējā pulksten sešos vakarā,» saka Jelgavas sporta hallē esošās kafejnīcas īpašniece Viktorija Useļonoka, apšaubot izskanējušo versiju, ka ugunsgrēks izcēlies no mikroviļņu krāsns, raksta portāls zz.

lv. Viņasprāt, izmeklēšana būtu jāveic arī par to, ka piektdienas vakarā it kā Jelgavas Valsts ģimnāzijas audzēkņi no ēkas ārpusē hallei pieguļošā «balkoniņa», kas paredzēts rezerves izejai avārijas gadījumos, šāvuši petardes, ko savukārt stingri noliedz mācību iestādes direktore Ināra Daščinska.V.Useļonoka, kuras firmai pieder arī kafejnīcas LLU Sporta namā un vakarskolā, stāsta, ka mikroviļņu krāsns, kas tiek izmantota ēst gatavošanai, pašlaik nodota ekspertīzē, kurai būtu jānosaka ugunsnelaimes cēlonis. «Ja atzinums būs, ka tā ir pie vainas, vērsīsimies pie ražotāja,» viņa saka. Mikroviļņu krāsns bijusi izslēgta, vads atstāts rozetē, taču neviena instrukcija nenosakot, ka tas pēc lietošanas jāizrauj.«Man tie ir vieni vienīgi zaudējumi, jo iekārtas nebija apdrošinātas,» kafejnīcas īpašniece komentē iespējamo versiju, ka ugunsgrēks būtu izraisīts tīši. Šī bijusi ienesīgākā no trim kafejnīcām, un uguns to izpostījusi pilnībā. Kafejnīcas īpašniece vērsīšoties policijā, aicinot pārbaudīt viņas rīcībā esošās ziņas, ka piektdienas vakarā no kafejnīcai pieguļošā balkoniņa šautas petardes – tam esot vairāki liecinieki. Valsts ģimnāzijas direktore I.Daščinska sacīja, ka tovakar tiešām skolā bijis pasākums – 10.klašu audzēkņu uzņemšana jeb «iesvētības», taču tās laikus beigušās, turklāt nekādā gadījumā tajā neesot šautas petardes. «Aizslēdzu durvis dažas minūtes pēc deviņiem vakarā un devos prom. Skolēnu pie ģimnāzijas vairs nebija,» saka direktore. Viņa gan norāda, ka pie skolas un halles var piekļūt jebkurš. Arī «balkoniņš» jeb rezerves izejai paredzētā platforma ēkās ārpusē ir brīvi pieejams.Sporta hallē notiek gan Valsts ģimnāzijas, gan Spīdolas ģimnāzijas sporta stundas. Sporta servisa centra direktors Juris Kaminskis sacīja, ka spīdolieši pagaidām varēs sportot Sporta servisa centra zālē Raiņa ielā 6, savukārt Valsts ģimnāzijas audzēkņi varētu izmantot sporta halles vieglatlētikas sektoru, kur vienīgais traucēklis ir deguma radītā smaka, kuru brīvlaika nedēļā speciālisti centīsies likvidēt, apstrādājot halli ar īpašām vielām. Izdegusī jumta daļa ir aiztaisīta ar tentu, un lietus ūdens zālē netiek.Ugunsgrēka radītie zaudējumi pagaidām nav zināmi, taču halle ir apdrošināta.Jau ziņots, ka ugunsdzēsēju sākotnējās aizdomas par aizdegšanās cēloni ir vērstas uz kafejnīcas mikroviļņu krāsni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas