Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Politologs šaubās par Zaļās partijas izredzēm Rīgas pašvaldības vēlēšanās

Ar 90% pārliecību var teikt, ka Latvijas Zaļā partija (LZP) nākamajās Rīgas pašvaldības vēlēšanās neiekļūs Rīgas domē, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs Ivars Ijabs.

Politologs šaubās par LZP iespējām gūt panākumus Rīgā. Viņaprāt, cīņā starp Vienotību, nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK un Rīgas vicemēra Andra Amerika dibināto partiju Gods kalpot Rīgai! "zaļo" nozīme būs maza.

Ijabs skeptiski vērtē iespēju, ka LZP deputāti Saeimā varētu pievienoties valdības koalīcijai, jo pozīcijai nav nepieciešamas vēl dažas balsis, ar kurām nepietiktu, lai aizstātu nedz Zatlera reformu partiju, nedz nacionālo apvienību.

Kā ziņots, LZP līdzpriekšsēdētājs Raimonds Vējonis ir pārliecināts, ka nākamajās Rīgas pašvaldības vēlēšanās LZP ir jāstartē kā atsevišķam politiskam spēkam, nevis no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta kopā ar Latvijas Zemnieku savienību (LZS). Kā LZP ikgadējā kongresā sacīja Vējonis, partijas trumpji Rīgas pašvaldības vēlēšanās varētu būt pieredze jautājumos, kas saistīti ar zaļāku dzīvesveidu, energoefektivitāti un citiem jautājumiem.

"Rīga ir pilsēta, kurai ir milzīga loma tajā, kur attīstīsies Latvija. Startējot Rīgā, mēs koncentrēsimies uz tām jomām, kurās esam visstiprākie," solīja partijas līdzpriekšsēdētājs. Nākamajās pašvaldību vēlēšanās LZP kā atsevišķa partija plāno startēt arī vairākās citās pašvaldībās, ne tikai Rīgā. "Es esmu pārliecināts, ka mums viss izdosies," sacīja Vējonis.

Lai gan LZP un LZS vienmēr ir bijušas divas atsevišķas partijas, Vējonis noraidīja minējumus par to, ka LZP varētu vispār pārtraukt ilggadējo sadarbību ar LZS. Gluži pretēji, - Vējonis uzskata, ka ZZS ir bijusi auglīga un ļāvusi daudz ko izdarīt. "2014.gadā gaidāmajās Saeimas vēlēšanās mēs startēsim kopā ar LZS," sacīja LZP līdzpriekšsēdētājs.

Ijabs atturīgi komentēja, vai šāds LZP solis liecinātu par vēlmi atteikties no dalības kopīgi ar LZS izveidotajā ZZS. Pētnieks vērsa uzmanību, ka LZP publiskie un oficiālie līderi - Indulis Emsis, Raimonds Vējonis un Viesturs Silenieks - tiek asociēti ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu (Latvijai un Ventspilij), tāpēc partijai vajadzētu labu laiku, lai izveidotu patiešām jaunu politisko spēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas