Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Premjere: Arī EK ziņojumā minēta nepieciešamība stiprināt KNAB darbību

Pirmdien publicētajā Eiropas pretkorupcijas ziņojumā minēts, ka Latvijai jāstiprina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbība un tas birojam jāņem vērā, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

"Viens no secinājumiem bija, ka mums ir jāstiprina KNAB darbība. Es ticu, ka KNAB vadība ņem to vērā un pastiprinās savu darbību, lai izbeigtu nesaskaņas, kas līdz šim bijušas KNAB," sacīja Ministru prezidente.

Jau vēstīts, ka Eiropas Komisija (EK) nākusi klajā ar pirmo Eiropas pretkorupcijas ziņojumu, kurā Latvijai iesaka turpināt sekmīgo KNAB darbu, nostiprinot biroja neatkarību un aizsargājot to no iespējamās politiskās iejaukšanās.

Ziņojumā norādīts, ka Latvija ir guvusi panākumus korupcijas problēmu risināšanā un novēršanā, izveidojot politisko partiju ziedojumu interneta datubāzi. Tāpat Latvijā tiek izstrādāti un pilnveidoti tiesību akti pretkorupcijas jomā. Paveiktais darbs ir vērtējams pozitīvi, bet joprojām pastāv bažas par tiesiskā regulējuma īstenošanu. 

Ziņojumā teikts, ka e-iepirkumu metožu un lielākas konkurences veicināšana attiecībā uz publiskajiem iepirkumiem varētu palīdzēt mazināt riskus publiskā iepirkuma jomā. Tāpat Latvija var uzlabot pārredzamību valstij piederošajos uzņēmumos un stingrāk piemērot Saeimas deputātu ētikas kodeksu.

Līdztekus analīzei par situāciju katrā dalībvalstī EK laidusi klajā arī divas sabiedriskās domas aptaujas. Tās liecina, ka vairāk nekā trīs ceturtdaļas Eiropas iedzīvotāju un 83% Latvijas iedzīvotāju piekrīt, ka korupcija viņu valstī ir izplatīta. 4% eiropiešu un 6% Latvijas iedzīvotāju apgalvo, ka pagājušajā gadā no viņiem prasīts vai sagaidīts kukulis. Kopumā četri no desmit Eiropas uzņēmumiem Eiropā uzskata, ka korupcija ir šķērslis uzņēmējdarbībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas