Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Premjers: Nav pat zināms, ko Augulis valdībai piedāvā airBaltic jautājumā

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) prasa sasaukt valdības sēdi, lai lemtu par aviokompāniju airBaltic, taču viņš nav iesniedzis protokollēmuma projektu, un nav zināms, ko viņš piedāvā, komentējot radušos situāciju ar nacionālo lidsabiedrību, intervijā Radio 101 šodien teica premjers Valdis Dombrovskis (V).

Kā piebilda premjers, runa ir par daudzmiljonu finansējumu, tādēļ šis jautājums vēl jāsaskaņo ar Finanšu ministriju.

Dombrovskis arī atkārtoti norādīja, ka ir gatavs sasaukt valdības sēdi jebkurā brīdī, bet ir svarīgi, lai tiktu iesniegti visi dokumenti, kas nepieciešami, lai varētu lemt par airBaltic pamatkapitāla palielināšanu.

Viņš vairākkārt atteicās precizēt Augulim atvēlēto laiku valdības doto uzdevumu izpildei. "Tas ir tuvākā laika jautājums, bet neesmu gatavs nosaukt datumu," teica premjers, kurš uzskata, ka vislietderīgāk būtu, ja ministrs pildītu uzdotos uzdevumus.

Valdības vadītājs neatbildēja arī uz jautājumu, cik ātri valdībai jāreaģē, ņemot vērā airBaltic finansiālo situāciju, norādot, ka tas ir jautājums Satiksmes ministrijas (SM) lauciņā, jo tā ar šo jautājumu strādā ikdienā.

Viņaprāt, ja ministrija uzskatīja, ka jautājums jārisina ātri, tad varētu sagaidīt, ka tā ātri pildīs arī uzdevumus, taču tas nenotiek. Viņa vērtējumā notiek nesaprotama vilcināšanās. Esot jautājums, kāpēc Augulis cenšas pamatkapitāla palielināšanu "stumt" atrauti no citiem jautājumiem. Premjers arī piebilda, ka situācijas saasinājums tiek organizēts mēnesi pirms vēlēšanām un nevar izslēgt, ka tā nav nejaušība.

Komentējot ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Augusta Brigmaņa teikto, ka "rīt jau paša Dombrovska nebūs, ko viņš te vēl var apsvērt", valdības vadītājs vien norādīja, ka situācija ir pietiekami nopietna. Esot redzams, ka ministrs tā vietā, lai risinātu problēmas ar "airBaltic" un pildītu uzdevumus, cenšas izraut vienu jautājumu no konteksta un sāk izplatīt preses paziņojumus ar nepamatotiem apgalvojumiem.

Esam gatvi strādāt pie tā, lai airBaltic attīstītos, bet neesam gatavi mest naudu tukšā mucā, norādīja premjers.

Viņš piebilda, ka pagājušajā gadā, kad valdība jau lēma par airBaltic pamatkapitāla palielināšanu, lidsabiedrības vadītājs Bertolts Fliks ne vārda nav teicis, ka nākamgad būs jāiegulda vēl nauda, kā arī solījis, ka 2010.gadā aviosabiedrība strādās ar vairāku miljonu latu peļņu un arī 2011.gadā būs peļņa. Jautājums, kā Fliks ir pamanījies panākt, ka solītās peļņas vietā ir zaudējumi, teica Ministru prezidents.

Dombrovskis izteica arī citus pārmetumus Flikam, retoriski vaicājot, vai SM uzskata, ka Flika un airBaltic darbībā viss ir kārtībā, kā arī norādot, ka nepieciešama arī skaidrība par darījumiem ar trešajām pusēm, konkrēti - SIA Baltijas Aviācijas sistēmas (BAS), kas ir airBaltic līdzīpašnieks, vai Fliku saistītiem uzņēmumiem, tādiem kā North Hub.

Viņš piebilda, ka jau jūnijā ir prasīts sagatavot valdes priekšsēdētāja darbības izvērtējumu, un kāpēc finanšu rādītāji tik būtiski atšķiras no tiem, ko Fliks solīja valdībai, kad pērn lēma par pamatkapitāla palielināšanu.

Jau ziņots, ka Augulis aicina valdības vadītāju nevilcināties un beidzot pieņemt lēmumu par airBaltic pamatkapitāla palielināšanu. Savukārt premjers norādījis: ja ministrs tuvākajā laikā neizpildīs viņam dotos uzdevumus, būs jāapsver Auguļa atbilstība ieņemamam amatam.

SM saņēmusi uzņēmuma padomes lēmumu, kurā lidsabiedrības valde piedāvā sabiedrības pamatkapitāla palielināšanu par 63,68 miljoniem latu. No šīs summas 30 miljoni latu būtu jau VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) un BAS īpašumā esošo obligāciju konvertācija, bet pārējā daļa būtu apmaksa naudā, kas nepieciešama, lai nodrošinātu sabiedrības turpmāku darbību un attīstību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas