Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Premjers: Šonedēļ jāvienojas par konkrētu risinājumu nodokļu politikas izmaiņām no 1.janvāra

Pirmdien politiķiem būtu jāvienojas par iespējamu risinājumu saistībā ar plānotajām izmaiņām nodokļu jomā, bet šīs nedēļas laikā jāspēj parādīt, kāda būs nākotne pēc 1.janvāra, tā pēc tikšanās ar Vienotības politiķiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš norādīja, ka šodien koalīcijas partneriem izskaidroja savu pozīciju un priekšlikumu, kā arī to, kāpēc šis varētu būt labākais risinājums - pagaidām atteikties no minimālām sociālām iemaksām un palielināt mikrouzņēmumu nodokli.

Vienotība pašlaik vēl turpina apspriedi, tomēr Kučinskis uzsvēra, ka šis politiskais spēks esot gatavs risināt minēto jautājumu. Savukārt jau janvārī politiķi sākšot diskusiju par cilvēku sociālā nodrošinājuma jautājumu.

Taujāts, vai šajā jautājumā vēl ir iespējami kompromisi, premjers atbildēja: "Es neesmu stūrgalvīgs, ja kāds var atrast labāku risinājumu, es esmu gatavs diskutēt." Viņš arī pauda, ka šodien pēc koalīcijas sanāksmes politiķi varētu panākt konceptuālo vienošanos.

Vaicāts par atbildīgajiem šajā situācijā, valdība vadītājs teica, ka neplāno rīkot "raganu medības", bet gan vēlas atrisināt pašreizējo problēmu.

Jau plkst. 14.30 koalīcijas partneri kopā sāk diskutēt par iespējamām nodokļu izmaiņām.

Kā ziņots, Ministru prezidenta priekšlikums paredz atteikties no minimālajām sociālajām iemaksām, bet tā vietā palielināt mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likmi no 9% līdz 15%. Starp valdošās koalīcijas partijām pagājušajā nedēļā nebija vienprātības par atbalstu šim piedāvājumam, jo partija Vienotība nav uzreiz paudusi tam atbalstu, skaidrojot to ar nepieciešamību vispirms redzēt konkrētu ieceri un aprēķinus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas