Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pret aizdomās turēto VUGD priekšnieka vietnieku ierosināta disciplinārlieta

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ierosinājis disciplinārlietu pret dienesta priekšnieka vietnieku Intu Sēli, kurš tiek turēts aizdomās par piesavināšanos.

Iekšējās drošības birojs (IDB) ir publiski apstiprinājis Sēļa aizturēšanu. VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš ar preses pārstāves Intas Palkavnieces starpniecību, neminot personu vārdus, aģentūrai LETA norādīja, ka neatkarīgi no IDB veiktās izmeklēšanas, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm disciplināratbildības likumu, VUGD ir ierosinājis disciplinārlietas pret divām dienesta amatpersonām. Tajās tiks izvērtēta dienesta rīcībā esošā informācija un amatpersonu disciplināratbildība.

Āboliņš arī norādīja, ka, novērojot dienestā jebkāda veida pretlikumīgus nodarījumus, VUGD nekavējoties sniedz informāciju izmeklējošām iestādēm un sadarbojas, lai pēc iespējas ātrāk noskaidrotu un izskaustu šāda veida gadījumus. "Varu apliecināt, ka dienestā uz šo gadījumu raugās nopietni," viņš uzsvēra.

Šobrīd abas amatpersonas ir atstādinātas no dienesta pienākumu pildīšanas.

IDB aizturēja  divas VUGD amatpersonas aizdomās par piesavināšanos nelielā apmērā un dienesta viltojumu. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums Panorāma vēstīja, ka viens no aizturētajiem ir Sēlis, bet otrs - vecākais inspektors.

Kriminālprocesā vienai no aizturētajām personām piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, otrai amatpersonai - personas, pret kuru sākts kriminālprocess statuss.

Panorāma vēstīja, ka Sēlis aizturēts savā darbavietā Rīgā, Centrālās vadības ēkā Maskavas ielā.

LTV rīcībā esošā neoficiāla informācija liecina, ka runa, visticamāk, ir par dienesta automašīnai paredzētās degvielas neatbilstošu izlietojumu. IDB aģentūrai LETA to nekomentēja.

Sēlis ir viens no trim VUGD priekšnieka Oskara Āboliņa vietniekiem. Pulkveža pārraudzībā ir trīs lielas struktūras - Operatīvās vadības pārvalde, Iepirkumu un nodrošinājuma pārvalde, kā arī Tehniskā dienesta pārvalde.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka pirms desmit gadiem Sēli, tolaik Zemgales reģiona brigādes komandieri, disciplināri sodīja par dienesta tehnikas izmantošanu darbos pie privātpersonas.

Top komentāri

citādi nevar
c
Citādi nevar, jo ir Viestura ordeņa kavalieris.
Keramzīts
K
Vai šis t.s. pulkvedis vēl nav atkāpies???? Pilnība piekrītu, ka ari Kozlovskim būtu jatinas.
bet
b
"runa, visticamāk, ir par dienesta automašīnai paredzētās degvielas neatbilstošu izlietojumu". Labi, ka ne par pildspalvu. Man gan gribētos, lai lietas tiktu ierosinātas pret OIK ieviesējiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas