Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Prezidents: Diskusija par nodokļiem nav iespējama bez Baltijas konteksta

Valsts prezidents Andris Bērziņš neatbalsta nodokļu paaugstināšanu Latvijā, ja netiek ņemts vērā Baltijas valstu konteksts un energoresursu izmaksu iespējamais pieaugums, - to prezidents uzsvēra pirmdien tikšanās laikā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ināru Pētersoni.

Pēc prezidenta domām, nodokļu paaugstināšana, neņemot vērā iepriekš minētos faktorus, varētu Latvijas uzņēmējus padarīt nekonkurētspējīgus Baltijas valstu vidū, nerunājot nemaz par plašākiem reģioniem un tirgiem, portālu Diena.lv informēja Prezidenta preses dienestā.

Pētersone informēja prezidentu, ka nodokļi pildās ievērojami labāk, nekā plānots, proti, pirmajos četros mēnešos pārpilde bijusi 25 miljoni eiro, bet piecos mēnešos pārpilde tiek prognozēta jau 75 miljonu apmērā. Labi pildās darbaspēka nodokļi, uzņēmumu ienākumu nodoklis, kā arī akcīzes nodoklis. VID neplāno samazināt klientu apkalpošanas vietu skaitu valstī, vienlaikus VID ģenerāldirektore atzina, ka darbinieku algas joprojām ir nekonkurētspējīgas konkrētajā speciālistu segmentā.

Tāpat VID ģenerāldirektore atzina, ka vairākas indikācijas liecina, ka aplokšņu algu īpatsvars turpina samazināties. Arī iedzīvotāju ienākumu apjoms šajā gadā ir pieaudzis vidēji par 9% un nodarbināto skaits valstī ir sasniedzis pirmskrīzes līmeni. "Situācija nenoliedzami uzlabojas. Mēs, protams, gribētu, lai tas notiek ātrāk," bilda VID ģenerāldirektore.

Kopumā Valsts prezidents atzinīgi novērtēja VID līdzšinējo darbību, atzīstot, ka šī ir viena no tām valsts institūcijām, kas darbojas veiksmīgi, pēc iespējas meklējot risinājumus savas jomas uzlabošanai un orientējoties uz klientu ērtībām. Valsts prezidents apliecināja, ka vēl šajā gadā plāno apmeklēt VID darba vizītē, lai klātienē iepazītos ar situāciju iestādē un plašākā lokā pārrunātu aktuālos jautājumus.

Jau ziņots, ka finanšu ministra Andra Vilka (Vienotība) rosinātā diskusija par iespējamu nodokļu celšanu sacēlusi Latvijā viedokļu vētru. Pats ministrs gan vēlāk izplatīja paziņojumu, uzsverot, ka ne šī valdība, ne Finanšu ministrija šīs valdības pilnvaru laikā nerosina un nerosinās nodokļu likmju palielināšanu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas