Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 22. jūnijs
Ludmila, Laimdots, Laimiņš

Prezidents: Partiju piedāvājums EP vēlēšanām ir pietiekami plašs un dažādām gaumēm

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs cer, ka gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās tiks ievēlēta labākā iespējamā Latvijas pārstāvniecība.

"Bieži dzird, ka nav, par ko balsot. Domāju, ka izvēle ir pietiekami plaša - dažādām gaumēm ar dažādiem uzskatiem. EP vēlēšanas ir svarīgas mūsu drošībai, jo daudzus jautājumus par Eiropas aizsardzību, Eiropas robežu sargāšanu pieņem EP," teica Valsts prezidents.

Kā žurnālistiem otrdien Rīgas pilī pēc tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Daiga Mieriņa (ZZS) akcentēja prezidents, ņemot vērā, ka sestdien ir paredzētas EP vēlēšanas, un to, ka ceturtdien, 6.jūnijā, un piektdien, 7.jūnijā, var izmantot iepriekšējo balsošanu, Rinkēvičs aicina pilsoņus doties un balsot, lai gan ārā ir labs laiks un ir dažādi neatliekami darbi.

Viņaprāt, arī nākamie ievēlētie Latviju pārstāvošie deputāti ir svarīgi, cīnoties par valsts interesēm kaut vai nākamā Eiropas Savienības daudzgadu budžeta kontekstā. Prezidents uzsvēra, ka mums ir diezgan daudz lietu, par kurām iestāties, vai tā būtu lauksaimniecība un godīgāki tiešmaksājumi, vai tas būtu atbalsts Ukrainai, vai jautājumi, kas skar drošību, zinātnes un izglītības finansējumu, dažāda veida atbalsta programmas pašvaldībai, ekonomikai.

"Tas viss nākamo piecu gadu laikā ir mūsu deviņu deputātu rokās. Kādus ievēlēsim, tādi būs! Pēc tam vairs nevarēs vismaz piecus gadus, līdz 2029.gadam, žēloties. Aicinu visus doties balsot, atrast laiku. Tas nav daudz, un tas arī nav sāpīgi," sacīja Rinkēvičs.

Arī Saeimas priekšsēdētāja aicināja iedzīvotājus piedalīties vēlēšanās, jo "Eiropa ir mūsu mājas, un ir svarīgi, lai mūsu balss būtu Eiropā, lai mēs paši varētu piedalīties, lemt un būt savas dzīves noteicēji".

LETA jau rakstīja, ka EP vēlēšanās būs iespējams balsot jebkurā no 945 vēlēšanu iecirkņiem visā Latvijā vai arī kādā no 50 iecirkņiem ārvalstīs. Balsstiesīgajiem pilsoņiem ir tiesības balsošanai izvēlēties jebkuru vēlēšanu iecirkni Latvijā vai ārvalstīs.

Tiesības piedalīties EP vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kā arī citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu, norāda CVK.

Iepriekš nobalsot varēs tikai Latvijā, jo iecirkņos ārvalstīs varēs nobalsot tikai vēlēšanu dienā. Iepriekšējā balsošana būs iespējama 6.jūnijā no plkst.16 līdz 20 un 7.jūnijā no plkst.13 līdz 18. EP vēlēšanu diena būs 8.jūnijs, kad varēs balsot no plkst.8 līdz 20.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas