Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Prezidentūras vajadzībām nepieciešami papildu transportlīdzekļu vadītāji; tam tērēs 600 000 eiro

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sekmīgai nodrošināšanai nepieciešami papildu transportlīdzekļu vadītāji - tam plānots atvēlēt 600 000 eiro, informē Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta pārstāve Linda Jākobsone.

Prezidentūras sekretariāts pagājušajā gadā organizēja atklātu konkursu Transporta pakalpojumi, pēc kura sekretariāts par 250 000 eiro noslēdza līgumu ar SIA Transporent, kas paredzēja transportlīdzekļu vadītāju pakalpojumu sniegšanu, izmantojot sekretariāta nodrošinātu transportu.

Tomēr uz 10.aprīli Latvijas prezidentūras pasākumus Latvijā bija apmeklējuši vairāk nekā 11 000 dalībnieku. Jākobsone skaidroja, ka tas ir saistīts ar paplašinātiem sanāksmju formātiem - uz sanāksmēm atbilstoši ārpolitikas tendencēm aicinot piedalīties Austrumu partnerības valstu pārstāvjus, Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ), Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas (EFTA), kā arī kandidātvalstu pārstāvjus. Tāpat precizēts prezidentūras laikā Latvijā notiekošo pasākumu kalendārs.

Šī iemesla dēļ salīdzinājumā ar sākotnējām prognozēm atsevišķās pozīcijās pieaudzis prezidentūras laikā nepieciešamo preču un pakalpojumu apjoms, tostarp arī transportlīdzekļu vadītāju pakalpojumi. Sarunu procedūra gan veikta tikai ar Transporent.

Kā iemeslu tam sekretariāts min to, ka jebkurai organizatoriskā atbalsta personai un transportlīdzekļa vadītājam jāveic iepriekšējās darbības pārbaude. Pirms līguma noslēgšanas Satversmes aizsardzības birojs, Drošības policija, Militārās izlūkošanas un drošības dienests veica organizatoriskā atbalsta personu iepriekšējās darbības pārbaudi, lai izvērtētu informāciju attiecībā uz personas sodāmību par tīšu noziedzīgu nodarījumu un faktiem, kas dod pamatu apšaubīt to spēju saglabāt ierobežotas pieejamības un klasificētu informāciju.

Ņemot vērā minēto, vienīgā iespēja ir slēgt līgumu par papildu transportlīdzekļu vadītāju pakalpojumiem ar Transporent, kuras piesaistītajām organizatoriskā atbalsta personām un transportlīdzekļu vadītājiem jau ir veiktas nepieciešamās apmācības un iepriekšējās darbības pārbaudes, lēmumu skaidroja sekretariāts.

Jau ziņots, ka Latvijas prezidentūrai ir radušies papildu izdevumi, kas saistīti ar pieaugošo nepieciešamo preču un pakalpojumu apjomu.

Tā Latvijas prezidentūras sekretariātam nācās slēgt papildu līgumu par 50 000 eiro, lai nosegtu izdevumus par prezidentūrai atvēlēto auto degvielu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas