Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Priekuļu novadā nozog bišu saimes; stropus aprīko ar signalizāciju

Priekuļu novada Bērzkrogā nozagtas šogad Latvijā pirmās bišu saimes un ziedputekšņu uztvērēji, Latvijas Televīziju informēja Latvijas Biškopības biedrības (LBB) pārstāve Ieva Zēģele.

Cēsu puses, Priekuļu novada Bērzkrogā biškopim Imantam Daukštem nozagtas šogad Latvijā pirmās bišu saimes un ziedputekšņu uztvērēji. Bērzkrogs vienmēr ir bijusi klusa un droša vieta, tādēļ par stropu drošību līdz šim saimnieks nav uztraucies.

Pēc biškopja un aculiecinieku novērojumiem stropi tikuši nozagti diennakts tumšajā laikā. To ir darījuši vairāki cilvēki, jo stropu svars ir liels un tos nav iespējams aiznest vienam cilvēkam. Par bišu saimju un ziedputekšņu uztvērēju zādzību ir ierosināta krimināllieta. Pēc piedzīvotās zādzības biškopis I.Daukšte atlikušos stropus aprīkojis ar signalizāciju, cerot, ka tā pasargās viņa bišu saimes no nepatīkamām situācijām.

"Vasara ir izteikts bišu saimju zādzību periods, tādēļ Latvijas Biškopības biedrības konsultanti šobrīd informē biedrības biedrus kā rīkoties, lai samazinātu zādzību risku un tuvākajā laikā biedrība izplatīs arī rakstisku informāciju. Pats svarīgākais ir nomarķēt stropu un tā daļas, lai atbaidītu zagļus un stropu atrašanas gadījumā būtu viegli pierādīt, kurš ir īstais īpašnieks," televīzijai stāstīja LBB valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Viņš norādīja, ka pēdējos gados vislielākais bišu saimju zādzību skaits ir bijis pērn. "Tas liek bažīties, ka arī šogad zādzību varētu būt daudz, jo straujās un neprognozējamās mazāk labvēlīgo apgabalu (MLA) atbalsta politikas maiņas dēļ varētu būt aktivizējušies atsevišķi negodīgi zemes īpašnieki. Šādi gadījumi ir ne tikai finansiāli zaudējumi biškopjiem, bet emocionāli, jo liela daļa stropu ir pašu gatavoti, oriģināli un vienreizēji. Tajos ir ieguldīts laiks un darbs," situāciju komentēja A.Krauze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas