Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Pedagogu trūkumu cer risināt ar jaunu studiju programmu un algu celšanu

Problēmas sakne nav tikai atalgojums

Jaunā mācību gada sākumā Latvijā brīvas būs aptuveni 500 pedagogu vakances. Situācija pašvaldībās ir ļoti atšķirīga, taču vissmagākā ir tieši galvaspilsētā – Rīgā trūkstot 385 skolotāju, Dienai apliecina Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM). Lai risinātu pedagogu trūkumu, no šī gada novembra interesentiem būs iespēja pieteikties IZM izstrādātajā viengadīgajā programmā, kurā varēs iegūt pedagoga kvalifikāciju. Studiju programma veidota, balstoties uz ārvalstu labo praksi un Iespējamās misijas izstrādātajiem konceptiem.

Top komentāri

voila
v
atalgojums ir pat ļoti būtiska lieta pasaulē , kurā valda nauda. No tā ir atkarīgs skolotāja prestižs mazā cilvēciņa vērtību sistēmā. Skolotāja prestižs šodien ir sarucis katastrofāli un tas arī atbaida jaunos šajā arodā. Ar saukļiem te nebūs līdzēts, šis pragmatisma gadsimts
Krējums Saldais
K
"Problēmas sakne nav tikai atalgojums...". . . Mani vienmēr mulsina šādi truli apgalvojumi. Nu kā padomju laikos, Homo debilus līmenī. Ja problēmas sakne nav atalgojums, tad kāpēc to skolotāju trūkst? Nu ielieciet vienreiz experimenta kārtā kaut vai 1500. Slabo? A uzturēt visas iestādes un centrus un vēl lērumu nevalstisko ar 4 ciparu algām nav Slabo?
kas dārzā
k
Skolotāja profesija, tāpat kā mediķa, policista uc. profesijas Latvijā ir tikai fanātiķiem un altruistiem, kas ir gatavi strādāt idejas vārdā! NEKAD ar skolotāja algu nevarēs nopelnīt iztiku ģimenei ar bērniem! Apbrīno vēl tas jauniešu daudzums, kas ir gatavi bezjēdzīgi tērēt 4 gadus augstskolas studijām profesijai kurā nekad nestrādās! Tas norāda uz absolūtu profesionālās ievirzes vakumu skolā! Šī statistika apstiprina Latvijas valsts izglītības sistēmas baisāko pusi - uzdevumu iznīcināt jaunietī individualitātes un pārliecības par savu rīcību īpašības, spēju kritiski domāt un rīkoties mācoties!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas