Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pūce ar Levitu pārrunājis teritoriālās reformas, klimata un e-pārvaldes jautājumus

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (A/P) aģentūrai LETA pastāstīja, ka pirmdien sanāksmē ar Valsts prezidentu Egilu Levitu pārrunājis administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas gaitu, kā arī jautājumus, kas saistīti ar klimata pārmaiņām un e-pārvaldi.

Viņš norādīja, ka tikšanās bijusi ļoti pozitīva un lietišķa, un, ka prezidents izrādījis patiesu interesi par visām apspriestajām tēmām. "Prezidents arī sniedza man padomus, kas saistīti ar pašvaldību pārvaldi, jo daudzus gadus viņš ir aktīvi piedalījies to juridisko procesu veidošanā, kas saistīti ar pašvaldību darbu," atzina Pūce.

Tāpat prezidents esot sniedzis ieteikumus - kā vairāk stimulēt vietējo kopienu līdzdalību dažādos procesos, atzina Pūce, norādot, ka tikšanās bijusi ļoti vērtīga.

Arī Valsts prezidenta kancelejā aģentūrai LETA norādīja, ka, apspriežot administratīvi teritoriālo reformu, Levits sacīja, ka saredz iespēju, kā nodrošināt pakalpojumu kvalitāti reģionos. Proti, viņaprāt, ir svarīgi, ka arī iedzīvotāju skaita ziņā mazās Latvijas apdzīvotajās vietās ir iespējams lemt par savām lokālām lietām.

Savukārt augstākai pārvaldībai nepieciešams deleģēt tās funkcijas, kurām nepieciešams plašāks novadu pārrobežu kopskats, uzskata prezidents.

Tikšanās laikā Pūce arī iepazīstinājis prezidentu ar VARAM darbu pie jaunā pašvaldību likuma, kurā iekļaus arī atsevišķu sadaļu par galvaspilsētu. Likumu VARAM plāno iesniegt Saeimā 2020.gada otrajā pusē.

Kā Levits, tā Pūce bijuši vienisprātis, ka Latvija šobrīd ir to Eiropas Savienības dalībvalstu vidū, kas, rēķinoties ar klimata pārmaiņām, ir gatava izlēmīgai politikai. Levits atzīmēja, ka arī gaidāmās vizītes Somijā laikā uzsvērs Latvijas atbalstu Somijas prezidentūras ES Padomē klimata pārmaiņu uzdevumiem.

Tikšanās dalībnieki runāja arī par Eiropas lomu globālajā cīņā ar klimata pārmaiņām, kā arī pieminēja septembrī gaidāmo ANO Klimata samitu un decembrī Santjago samitu kā būtiskus globālos forumus šīs problemātikas akcentēšanai.

 

Top komentāri

Arturs Nagliņš
A
No pamfleta "Brokastotājs": Kā parasti, Levits svēto bezmaksas procesu sāka ar greipfrūtu sulu. Tās baudīšanai viņš veltīja pirmās 30 minūtes, metodiski stabili izdzerot četras glāzes. Sekoja musli divi šķīvji ar jogurtu un musli divi šķīvji ar pienu. Protams, dažādā veidā pagatavotās olas (ceptas, olu kultenī, vārītas bez čaumalas) ar bekonu Levits nobaudīja atsevišķi gan ar tomātu, gan atsevišķi ar karstām desiņām un atsevišķi ar apceptām pupiņām tomātu mērcē. Levitam laimējās. “Radisson Blu Daugava” todien angļu brokastīs olas tika papildinātas ar grillētiem produktiem. Levits neatsacījās ne no jēra karbonādes, ne no desiņām, aknām un tomāta pusītēm. Brokastu finālā Levits lietišķi apēda trīs no visām pasniegtajām apaļmaizītēm, kā arī neatstāja nepagaršotus tostus ar ievārījumu un medu. Viņš dzēra gan tēju, gan dabīgo kafiju. Viņš bez atelpas izdzēra trīs glāzes, degustējot trīs tējas šķirnes.
Valdošā
V
orientācija?
Soms
S
Kā Levits, tā Pūce bijuši vienisprātis, ka Latvija šobrīd ir to Eiropas Savienības dalībvalstu vidū, kas, rēķinoties ar klimata pārmaiņām, ir gatava izlēmīgai politikai.- KAS IR IZLĒMĪGA POLITIKA ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas