Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

PVD: Putnu blīvums Balticovo novietnēs atbilst labturības prasībām

Putnu blīvums Balticovo dējējvistu novietnēs atbilst noteiktajām labturības prasībām, pēc dējējvistu mītņu apskatēm uzņēmuma filiālēs Daugavpilī, Madonā un Iecavā konstatējis Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

PVD inspektori konstatējuši, ka dējējvistām sprostos ir nodrošināta labturības prasībām atbilstoša platība. Šī ir būtiskākā labturības norma, lai vistām nodrošinātu brīvu piekļuvi barībai, ūdenim un laktām. Visi sprosti ir aprīkoti ar ligzdām.

Tomēr atsevišķās mītnēs vistām nav nodrošināti pakaiši – speciāli paklājiņi, uz kuriem putnam ir iespēja kašņāties.

“Sprostos vistām nekad nebūs tādi paši apstākļi un platība, kā lauku vistām, taču dējējvistu turētājam ir jādara viss, lai tām tiktu nodrošināti adekvāti, labturības prasībām atbilstoši turēšanas apstākļi”, paudusi PVD Veterinārās uzraudzības departamenta direktore Kristīne Lamberga.

Par putnu labturības prasību ievērošanu liecina ne tikai izmērāmie sprostu parametri, bet arī putnu mirstība. PVD pārliecinājās, ka putnu mirstība Balticovo novietnēs ir normas robežās.

Pārbaudēs PVD konstatēja, ka Balticovo novietnēs putnu apspalvojums ir atbilstošs fizioloģijai. Intensīva apspalvojuma nomešana ir dabīgs process, kas pastiprinās, vistai novecojot.

Par konstatētajiem pārkāpumiem Balticovo PVD sastādījis brīdinājuma rīkojumus. Balticovo vadība esot apņēmusies nodrošināt trūkstošos pakaišus jeb paklājiņus.

Jau vēstīts, ka biedrība Dzīvnieku brīvība pārmet Balticovo nepienācīgu izturēšanos pret vistām. Dzīvnieku aizstāvji septembrī iekļuvuši olu ražotnēs Madonā un Daugavpilī. Daugavpils fermā ir 82 000 vistu, bet Madonā četrās kūtīs ir 140 000 putnu. Dzīvnieku tiesību aktīvisti uzskata, ka vistas tiek mocītas. Netiekot ievērotas pat tās labturības prasības, kas noteiktas likumā.

Tikmēr Balticovo norādījis, ka dzīvnieku aizstāvju publiskotajā video redzami kadri no nemodernizētajām novietnēm Madonā un Daugavpilī, kurās atrodas putni dzīves stadijā, kad notiek dabīga putnu atspalvošanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas