Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Radio NABA saturs atgriezīsies no janvāra; veidos jaunu radiostaciju - LR6

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien sēdē apstiprināja Latvijas Radio ieceri veidot jaunu alternatīvās jeb nekomerciālās kultūras un mūzikas programmu Latvijas Radio 6.kanālā (LR6). 

Jauna alternatīvās kultūras programma tiks veidota, sadarbojoties ar neatkarīgo producentu NABA. Jaunā programma ir iekļauta Latvijas Radio sabiedriskā pasūtījuma plānā 2015.gadam, aģentūru LETA informēja NEPLP Informācijas centra vadītāja Agnese Berga. 

NEPLP arī nolēma izsniegt Latvijas Radio attiecīgu apraides atļauju. 

Kā skaidro NEPLP loceklis Dainis Mjartāns, nekādi papildu tēriņi nākamā gada budžetā jaunas programmas veidošanai netiek pieprasīti. Programmas tapšanā iesaistīts neatkarīgais producents, kas līdz šim jau ir veidojis alternatīvās kultūras satura raidījumus. 

Saskaņā ar VAS Elektroniskie sakari sniegto informāciju FM sakaru joslas augstā noslogojuma dēļ Rīgā papildu frekvenci (95,8 MHz) varētu piešķirt tikai ar zemu izstarošanas jaudu, kas būtu piemērojama vienīgi nekomerciālai radio stacijai. "FM apraides stacija Rīgā 95,8 MHz frekvencē nodrošinātu lauku apvidum nepieciešamo signāla līmeni nelielā apkārtnē ap Rīgu, bet galvaspilsētai nepieciešamais signāla līmenis tiktu nodrošināts tikai daļā pilsētas," vēstulē NEPLP norāda Elektroniskie sakari

"Veidojot Latvijas Radio 5.kanālu jauniešiem, Latvijas Radio bija dots uzdevums iekļaut programmā jau eksistējošos producentu grupas Naba raidījumus. Tomēr abu programmu radošās ieceres un koncepcijas ir pārāk atšķirīgas. Ir atrasts risinājums saglabāt Latvijas Radio paspārnē arī alternatīvās kultūras programmu, kas būtu orientēta uz visa vecuma nekomerciālās kultūras cienītājiem, jo veicina daudzveidīgas auditorijas piesaisti Latvijas Radio kopumā," skaidro Mjartāns. 

Saskaņā ar NEPLP iesniegto LR6 attīstības koncepciju šai programmai būtu jāattīsta NABA koptās unikālās tradīcijas nekomerciālās kultūras žanrā. LR6 tematiskās prioritātes būs nekomerciālās kultūras aktualitātes, alternatīvās mūzikas kustības, nevalstisko organizāciju aktivitāšu atspoguļojums, vēstures un zinātnes komunikācija radio ēterā un citas. 

LR6 kanālā iecerēts atjaunot Saeimas plenārsēžu translāciju Rīgā un tās apkārtnē. Latvijas Radio gan norāda, ka šīs pārraides disonē ar pārējo programmas saturu, tādēļ tās uzskatāmas par šķērsli auditorijas paplašināšanai.

Kā vēstīts, Latvijas Radio plāno pilnā apmērā atjaunot staciju Radio NABA, integrējot to radio kā LR6 kanālu. Tas būtu nekomerciāls radio, kura izmaksas segtu sponsori. 

Kā aģentūrai LETA iepriekš stāstīja Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs Jānis Siksnis, staciju Radio NABA, kura patlaban "saplūdusi" ar Radio 5 - Pieci.lv -, būtu nepieciešams atjaunot pilnā apmērā kā atsevišķu radio, kā tas bija iepriekš. Latvijas Radio darboņi "nejūtas laimīgi", ka Radio 5 patlaban attīstās uz NABA rēķina, bilst Siksnis.

Viņš norāda, ka abām stacijām ir visai atšķirīgs formāts, un to jaukšana kopā, pēc Sikšņa domām, iespējams, ir iemesls, kāpēc Pieci.lv ir tik maza klausītāju auditorija. 

Siksnis stāstīja, ka, atjaunojot Radio NABA, tā joprojām būtu alternatīvās kultūras programma, kurai ir sava neliela klausītāju niša. Līdz ar to tas būtu izteikti nekomerciāls radio. Radio NABA, tāpat kā iepriekš, darbotos neatkarīgi producenti - Latvijas Universitātes pārstāvji -, kas visu izmaksu segšanai piesaistītu sponsorus. Līdz ar to tas valstij papildu izmaksas neradītu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas