Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Raidījums: Arī Latviju ietekmēs pret Lietuvu vērstie Krievijas ierobežojumi

Pirmdien, 7.oktobrī, Krievija daļēji aizliegs piena produktu importu no Lietuvas, kā arī Maskava pastiprināti kontrolē lietuviešu kravas automašīnas. Lielās kaimiņvalsts rīcība draud ietekmēt arī Latviju, svētdien, 6.oktobrī, ziņo TV3 raidījums Nekā personīga.

Apstājoties Lietuvas piena eksportam uz Krieviju, tiks skarta arī Latvija. Proti, Latvijas zemnieki lietuviešu uzpircējiem dienā pārdod 700 tonnas piena, kas ir 20% no visa valsts piena tirgus. Krītoties pieprasījumam, saruks arī piena iepirkuma cenas.

Tāpat septembrī Krievijas dienesti veikuši visu Lietuvā iekrauto kravu pārbaudes. To dēļ cietuši arī Latvijas pārvadātāji, kas no Lietuvas kravas veduši uz Krieviju. Savukārt uz mūsu robežas Krievijas muitnieki salīdzinoši nebūtisku pārkāpumu dēļ sākuši atgriezt Latvijā kravas.

Pārvadātāju asociācijas Latvijas auto prezidents Valdis Trēziņš saka, ka jau tagad jūtama pastiprinātā Krievijas puses kontrole. Turklāt tik pat stingras pārbaudes kā Lietuvai citiem Krievijas kaimiņiem šonedēļ piesolījusi Kaļiņingradas Tirdzniecības un rūpniecības palāta. Tās transporta komitejas šefs Leonīds Stepaņuks Kaļiņingradas ziņu portālam sacījis: "No oficiāliem avotiem man ir zināms, ka jābūt atceltām Lietuvas kravu pastiprinātajām pārbaudēm. Neoficiāli zināms - kad "atvērsies" Lietuva, "aizvērs" Poliju, Latviju un Igauniju."

Tikmēr Latvijas amatpersonas šaubās, vai Krievija varētu šādas pastiprinātas pārbaudes pielietot arī pret mūsu valsti. 

Jau vēstīts, ka Krievija sestdien, 5.oktobrī, paziņojusi, ka daļēji aizliegs piena produktu importu no Lietuvas, un šis lēmums tiek skaidrots ar Maskavas centieniem izdarīt spiedienu uz Viļņu, kura šobrīd pilda Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts pienākumus un cenšas panākt Ukrainas tuvināšanos ES

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas