Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Raidījums: Fiktīvi sadārdzina īpašumu cenas, lai ārzemnieki lētāk tiktu pie uzturēšanās atļaujām

Latvijā izveidots īpašs fonds, kas izmanto shēmu, lai ārvalstu pilsoņi lētāk tiktu pie termiņuzturēšanās atļaujām, proti, mākleri fiktīvi sadārdzina dzīvokļu cenas un kārotā pakalpojuma cena kļūst zemāka, svētdien vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Lai iegūtu termiņuzturēšanās atļauju, nopērkot Latvijā vismaz 100 000 latu vērtu nekustamo īpašumu, mākleri piedāvā uzreiz pirkt vairākus dzīvokļus, "uz papīra" tos sadārdzinot, bet beigās caur banku pircējs saņem atpakaļ pārmaksāto naudu. Līguma noslēgšanas darījumi tiek kārtoti caur Rietumu banku, kura komentārus raidījumam nav sniegusi. Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas uzraugi apstiprinājuši, ka šie ir gadījumi, par kuriem bankai bija pienākums ziņot. 

Speciāli izveidoto fondu vadot kāda Tatjana Sokolova, bet shēmā iesaistīti arī Vladimira Lindermana Par dzimto valodu! biedri. Starpniece, kas palīdz ārvalstniekiem vieglāk tikt pie termiņuzturēšanās atļaujām, ir Elīna Miļutina, kura vēl vasarā kandidēja pašvaldību vēlēšanās no Lindermana partijas. Lindermans gan noliedz, ka Miļutina termiņuzturēšanās atļauju biznesu veiktu partijas uzdevumā.

Drošības policija Nekā personīga apstiprināja, ka, pētot aizdomīgos darījumus, ir sākusi padziļinātu pārbaudi. "Šobrīd Drošības policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka Tatjana Sokolova un sabiedrība ar ierobežotu atbildību ST fondi, kur Sokolova ir valdes locekle, ir bijusi saistīta ar 6 darījumiem, kuru rezultātā ārzemnieki iegādājušies kopumā 12 dzīvokļus un termiņuzturēšanās atļaujas ir izsniegtas 11 ārzemniekiem - Krievijas un Kazahstānas pilsoņiem."

Drošības policija arī cieši sadarbojoties ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi termiņuzturēšanās atļauju pieprasījumu izvērtēšanā. Ja tiekot konstatēts, ka persona neizpilda likumā noteiktos kritērijus, piešķirto atļauju var anulēt. Līdz šim gan neviena atļauja anulēta nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas